!!! ВАЖНО !!! Правила - прочетете ! - Форум
Петък, 2017-06-23, 1:15 PM
Главна Регистрация ЧЗВ (FAQ) Вход
Добе дошли, Гост · RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ » Как да работите с форума » !!! ВАЖНО !!! Правила - прочетете ! (Задължителни правила за работа във форума)
!!! ВАЖНО !!! Правила - прочетете !
BulldogДата: Събота, 2010-08-28, 8:01 AM | Message # 1
Дзвера на форума
Група: Администратори
Съобщения: 700
Награди: 38
Репутация: 20
Статус: Offline
Правила за официалния форум на www.ovo.bg. Тези правила са категорични и са както следва:

I. С регистрацията си в този форум потребителят декларира, че е съгласен със следните установени правила и е задължен да ги спазва:

1. ВАЖНО !!! (правилата в червено влизат в сила на 13.12.2010г.)
а) Във форума се пише на български език (КИРИЛИЦА) без замяна на букви с цифри, знаци или символи.
б) При пускане на тема, дефинирайте възможно най-точно заглавието на темата си. Теми от сорта "Въпрос", "Как става", "Помощ" или "Имам един тука въпрос да задам искам.." ще бъдат изтрити.
в) Ако имате проблем или въпрос свързън с Вашия сайт, укажете го в темата си. (Няма да Ви бъде отговорено ако никъде в темата не е посочен Вашият уеб сайт)
г) Забранява се употребата на потребителски имена във форума като - "Admin", "Administrator", "Moderator" и техните сродни, освен ако главният администратор не е позволил. (Неспазването на подточка г) ще доведе до блокиране на потребителския Ви профил)


2.1. Изборът на потребителско име, аватар и подпис не трябва да целят обида/критика/реклама на друг участник или на фирма/форум/сайт извън системата на oVo/

* Забранява се регистрацията на повече от едно потребителско име, ако имате вече регистриран профил в uNet, то използвайте него.

2.2. Обиди, цинизми, заплахи, порнография и дискриминация са забранени.

* Забранява се публикуването на теми, аватари и постове с вулгарни думи и цинизми, обидно, порнографско, насилствено и друго неприемливо съдържание и подобни изображения в тях, както и образи на обществено познати личности (по последното се допускат изключения, ако администратора или модератора нямат възражения).
* Забраняват се лични нападки, заплахи, заяждания и обиди към участниците във форума, както и всякаква проява на дискриминация на расова, етническа, религиозна, полова, идеологическа и др. основа.
* Забранява се публикуването на линкове, чието описание не отговаря на съдържанието на отварящата се страница и/или е използвана препратка с цел да се заблуди отварящия линка - водещ към нелегален софтуер и/или кодове за същия, реклами, порнографско съдържание и т.н.

При нарушаване на тези правила - следва санкция от модератор или администратор по тяхна преценка. При три предупреждения - следва бан.

2.3. Правилата за подписите (Signature) , са същите като подточка 2.1.

* Да не се поставя подпис, който надвишава три реда при разделителна способност 1024х768 пиксела, изписан с по-голям от нормалния за форума размер шрифт и/или съдържа повече от 300 символа.
* Подписи, неотговарящи на тези изисквания, ще бъдат редактирани или отстранявани.

3.1. Всякакви обидни думи и преки характеристики/заплахи ще се считат за грубо нарушение, като резултат мнението ще бъде редактирано или отстранено от темата. Потребителските имена на особено напористи с обиди/заплахи участници ще бъдат деактивирани. Нецензурните думи ще бъдат замествани със символа "*" или мненията ще бъдат изтривани.

3.2. Форумът на www.ovo.bg е български и официалният език и писменост на него са българските. Явни демонстрации на нежелание да се улеснява комуникацията във форума ще се смятат за “неуважение към останалите участници”. Мнения на участници, които отказват да пишат на кирилица, ще бъдат редактирани или отстранявани.

3.3. Забранява се писането на мнения, изписани изцяло с главни букви, с по-голям размер шрифт от стандартния за форума или в bold, което според "нетикета" ще се счита за "викане".

* Забранява се също така - прекаляването с цветове, което дразни очите, загрозява форума и затруднява нормалното му преглеждане от някои участници. Допуска се смислов акцент на определени части от мнения под формата на думи с главни букви, по-голям размер, различен цвят или bold шрифт.
* Не се допуска и писане като се смесват (редуват) главни и малки букви. В постовете се пише с нормален размер на шрифта, като отделни думи, заглавия и пр. е допустимо да са с главни букви или по-едър шрифт. („Здравейте на всички от ФОРУМА” – позволено. „ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ ОТ ФОРУМА” и „ЗдРавЕйТе нА вСиЧКи От ФоРумА” – забранено.)
* Препоръчително е при писане - да не се ползват повече от три цвята в един пост.
* При неспазване на тези условия, потребителите, ще бъдат санкционирани по преценка на екипа на форума.

4. Заглавието на темата трябва да описва проблема или да бъде формулирано по начин, който дава да се разбере възможно най-пълно, недвусмислено и кратко, за какво ще се отнася дискусията. В противен случай темата ще бъде преименувана или преместена в "Кошче".


* При особено неясно формулирано заглавие и съдържание на първото мнение, както и при заглавие, отнасящо се до конкретен участник, темата ще бъде затваряна или отстранявана.
Личните дискусии във форума се обсъждат само на лични съобщения (ЛС).
* Потребителят трябва да се придържа възможно най-близко до поставените въпроси по време на дискусията в темите. При особено големи отклонения на мненията от първоначалния замисъл на темата, последната може да бъде разделена на две или повече части. Темата ще бъде затваряна след установено залагане на конфликт в нея и повишаване на напрежението.
Отворена нова тема със същото съдържание ще бъде отстранявана и създателят й предупреждаван.
* Желателно е, преди създаване на нова тема, да се провери с помощта на функцията "Търси" във форума, дали вече не съществуват такива пуснати. Актуални отминали теми е желателно да се “съживяват”, а не да се “дублират”. Често повтарящи се теми с едни и същи въпроси ще бъдат затваряни с оставяне на линк към последната такава тема. Мнения, "съживяващи" теми без актуалност, ще бъдат местени в раздела "Кошче".
* Създаването на тема да не става в повече от един раздел на форума, а само в най-близко свързания с тематиката на бъдещата тема. Създадена тема в неподходящ раздел ще бъде премествана. Създадена тема в няколко раздела ще бъде отстранявана от неподходящите такива. Създадени теми с близко съдържание в един раздел ще бъдат обединявани под общото заглавие на най-късно създадената.
* Забранено е изписването на заглавието да става изцяло с главни букви, без разрешение на член от екипа. Забраняват се също така и случаите посочени в подточка 3.3.
* Забранено е създаването на теми и мнения с призиви против действащото в страната законодателство, с подбуди към убийство, нараняване и/или други престъпления срещу хора, животни и собственост, лично или обществено опасни действия, с расистки или дискриминационен характер, с остър политически характер (призиви на действащи партии и групировки), съдържащи реклама, информация за нелегален софтуер и/или кодове за същия, порнография или сцени на насилие.

Теми и мнения с такъв замисъл, ще бъдат отстранявани от форума, а авторите им ще бъдат санкционирани.

5. Забранена е промяната в съдържанието на мнение или тема, съдържащи редакция от модератор или администратор. Такива действия ще се считат за грубо незачитане на Правилата на форума. Ако действията на модератор и потребител се случат едновременни, тогава окончателният вид на мнението ще бъде уточнен чрез ЛС.

6. Забранено е излагането на показ - на лична информация на друг участник или на фирма/форум/сайт без изричното негово/тяхно съгласие. Такива действия, ще се считат за грубо незачитане на правото на лична конфиденциалност.

* При публикуване на материали от други сайтове, потребителят е длъжен да
упомене в края на текста източника (сайт, блог или форум)

7. Забранен е спам от всякакъв вид освен в предвидения за това раздел.

* Често повтарящи се мнения с еднакво съдържание, мнения със съдържание далеч от темата или теми със съдържание далеч от раздела, в който са създадени, ще бъдат определяни като SPAM. Такива мнения/теми ще бъдат отстранявани, а авторът им ще бъде предупреждаван официално. При доказано наличие на умишлени действия, потребителят ще бъде санкциониран със забрана да публикува и отговаря на теми за определен период от време по усмотрение на администраторите или модераторите.

8. Мненията във форумите на www.ovo.bg се оставят доброволно, безвъзмездно и с цел взаимопомощ. Авторите им не могат да изискват компенсация за публикувани текстове под никаква форма. Мненията могат да бъдат редактирани от авторите им съгласно условията в т.5 от настоящите Правила на форума. Автор на мнения не може да изисква отстраняването им от форума в случай на решение да не участва повече във форумите на www.ovo.bg. Всички мнения във форумите на www.ovo.bg могат свободно да се копират и възпроизвеждат без комерсиална цел. www.ovo.bg не носи отговорност за достоверността на информацията, която публикува всеки един потребител на форума.

Други условия, препоръки и важна информация:

* За писане във форума на www.ovo.bg регистрацията е задължителна. Валидни са потребителски имена на кирилица. Регистрацията изисква наличие на валидна електронна поща. Не се допуска регистриране на двама или повече участници с един e-mail aдрес, както и писането на двама или повече участници от едно потребителско име.

* На всеки един изряден участник във форума (чието участие не противоречи на правилата на форума или на законите в страната) се гарантира правото на достъп до форума, правото на мнение, защита на личното достойнство и осигуряване на конфиденциалност. IP адресите на участниците се записват в log на форума, но не се показват публично.
* Всеки участник може да си постави собствен аватар, отговарящ на изискванията в точка 2.1. от Правилата на форума. Аватарите трябва да са с максимален размер 140х140 пиксела и големината на файла не трябва да надвишава 150KB. Аватарът може да е анимиран. Не се препоръчва "кражба" на аватари от други участници на форума.
* Обсъждане на работата на администратори/модератори е забранено. Теми с подобно съдържание ще бъдат отстранявани от форума, а нарушителите ще бъдат наказвани. Предложения по оптимизация работата на форума и сайта се правят само на определеното за целта място, раздел "Други » Предложения за подобряването на oVo".
* Дълги текстове в мнения, резултат на Copy/Paste от Internet, е желателно да бъдат конвертирани в линкове за удобство при преглеждане на съответната тема. Същото е валидно и при закачане към мненията на файлове, достъпни за download по интернет.


Преди да попитате, използвайте търсачката, Помощ за oVo и прочетете ЧЗВ.
Форумът е за взаимопомощ, админите не са длъжни да отговарят.
 
Форум » ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ » Как да работите с форума » !!! ВАЖНО !!! Правила - прочетете ! (Задължителни правила за работа във форума)
Страница 1 от 11
Търси:

Направете безплатен уеб сайт с oVo