The connection was reset - Просрочено време на връзката - Форум
Събота, 2017-06-24, 5:00 PM
Главна Регистрация ЧЗВ (FAQ) Вход
Добе дошли, Гост · RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » The connection was reset - Просрочено време на връзката (Сайтовете на ово не зареждат)
The connection was reset - Просрочено време на връзката
oziris811Дата: Вторник, 2013-02-19, 2:04 PM | Message # 1
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
Здравейте. Не можах да изсмиля по-добро име на темата за това написах името на съобщението за грешката.

Става въпрос за следното. От месец ми докладват потребители, че често им се случва да не могат да заредят сайта. Всъщност става въпрос за потребители от два различни сайта. До сега ги пренебрегвах като си мислех, че е някакъв проблем при тях, но от скоро се случва и при мен особенно вечерно време. Интересното е, че когато се случи да не мога да си вляза в сайта се оказва, че не мога да вляза в нито един сайт от ово дори и тук във форума. Това продължва около 4-5 часа. Друго интересно е, че ако си сменя IP адреса веднага ми отваря сайтовете на ово. Според мен това е проблем на ово (щом не се случва само на мен) и има нещо общо със системата, която разпределя достъпа до сайтовете в ово. Това според мен е голям проблем и трябва да се погледне сериозно на него.
Прилагам и снимки.

Прикачвания: 0899211.jpg(73Kb) · 9253064.png(19Kb) · 7945204.png(20Kb)
 
GemДата: Сряда, 2013-02-20, 4:30 PM | Message # 2
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
това ми се е случвало и на мен и доколкото знам най-често се дължи на проблеми/профилактика със сървърите. доста често има и хакерски атаки. погледнах все пак във форума на юкоз (международния на английски). освен недостъпност на сървърите е възможно и да е проблем с браузър, firewall, интернет доставчик, ISP, channel. Ако това, което описваш се случи отново препоръчват да тестваш последователно : 1. браузър (пробваш през друг браузър) за да изключиш това като причина. 2. провери настройките на защитата си (сигурен съм че тези неща си ги направил, но предавам публикуваните съвети). 3. направи проследяване на сайта си за да провериш дали проблема е в твоя интернет доставчик или е от сървъра. тоест дали сайтът е видим от други части на света (проблеми с ISP или channel) използвай например този сайт http://host-tracker.com за трасиране (traceroute).

има различни програми за локално тестване, но използвай например този който извършва локално и отдалечено traceroute / tracert и може да се види дали проблемът е локален или е от хостинга.
www.network-tools.in


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
oziris811Дата: Сряда, 2013-02-20, 5:32 PM | Message # 3
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
И аз стигам до заключението, че е проблем със сървърите, които обаче много се проточва. По лични наблюдения над месец вече е така.
Пробвах с друг браузър - не става. Никога не включвам защитна стена. Направих проследяване, но в сайта които даваш изписва само страните в които сайта се вижда, което си знам и без тази проверка. Дори в момента тук във форума пише чрез Филипинско IP моето пак е блокирано за всички сайтове на ово. Съдейки и по онлайн статистиката на сайта в момента се случва и със други потребители. Спада е над 30%.
И аз четох форума на ucoz но руския. Там обаче админите извеждат инфо. Например: сървър S# от-до ще е недостъпен и т.н.
Проблемът няма как да е локален т.е само при мен, тъй като ми докладваха потребители както от България така и от Чехия, ЮАР и още няколко страни. Явно в определени моменти се спира достъпа, но съм сигурен, че спирането не е до определени страни тъй като аз ако влизам в сайта и съм в България в същия момент ми докладва потребител от България, които не може да влезе. Явно по някакъв друг критерии се спира достъпа, но като човек без опит в тези неща не мога да разбера какъв е той.


Съобщението е редактирано от oziris811 - Сряда, 2013-02-20, 5:37 PM
 
Air2MaxДата: Петък, 2013-02-22, 7:10 PM | Message # 4
Майор
Група: Потребители
Съобщения: 81
Награди: 3
Репутация: 1
Статус: Offline
Ако домейна ти не е хостнат в oVo е възможно да е от DNS на хостинга.... разбира се това е само предположение

Max PC - Само безплатни програми

Съобщението е редактирано от Air2Max - Петък, 2013-02-22, 7:10 PM
 
oziris811Дата: Петък, 2013-02-22, 7:51 PM | Message # 5
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
Не е хостнат, но това какво общо би имало с другите сайтове на ово. И в тях не мога да вляза.
 
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » The connection was reset - Просрочено време на връзката (Сайтовете на ово не зареждат)
Страница 1 от 11
Търси:

Направете безплатен уеб сайт с oVo