ИНФОРМЕР ЗА РАЗДЕЛ ВИДЕО - Форум
Сряда, 2017-07-26, 1:34 PM
Главна Регистрация ЧЗВ (FAQ) Вход
Добе дошли, Гост · RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 212»
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » ИНФОРМЕР ЗА РАЗДЕЛ ВИДЕО (Някой знаели как се създава информер за раздел видео)
ИНФОРМЕР ЗА РАЗДЕЛ ВИДЕО
HostingBGДата: Петък, 2013-04-19, 6:37 PM | Message # 1
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 54
Награди: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
Някой знаели как се създава информер за раздел видео?Искам да ми се показват най преглежданите клипове.
Става въпрос за този сайт www.svalimp3.ovo.bg
 
GemДата: Петък, 2013-04-19, 7:38 PM | Message # 2
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
нищо по-различно.......когато създаваш информатора и задаваш модул в падащото меню на последно място има едно празно поле - това е модул Видео,
когато избираш по какво да сортира / подбира информацията ако ти се показва Plays (ascend) - брой гледания на клипа във низходящ ред си нацелил модула.......
довършваш....поставяш кода и си готов.....
ето и работещ информер на модул видео:

http://www.cek.bg/index/izbori_2013/0-7

подредени по брой гледания


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
HostingBGДата: Петък, 2013-04-19, 10:29 PM | Message # 3
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 54
Награди: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
Благодаря за бързия отговор сега ще го пробвам.

Добавено (2013-04-19, 10:29 PM)
---------------------------------------------
Стана.Но имам още един въпрос.Можели да се изготви информер за определена категория от раздела видео?

 
bogiborisovДата: Петък, 2013-04-19, 10:40 PM | Message # 4
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 112
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Да,възможно е.Натискаш редактирай информера,след това допълнителни опции и в списъка на идентификационните номера на категорията пишеш номера на категорията или категориите,който искаш да ти се показват,ако са повече ги отделяш със запетая,ако искаш да изключиш дадена категория,добавяш минус.Номера на категориите можеш да видиш в видео,управление на категориите,това,[ID:2].Взимаш само числото.
 
HostingBGДата: Събота, 2013-04-20, 10:42 AM | Message # 5
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 54
Награди: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
Quote (bogiborisov)
Да,възможно е.Натискаш редактирай информера,след това допълнителни опции и в списъка на идентификационните номера на категорията пишеш номера на категорията или категориите,който искаш да ти се показват,ако са повече ги отделяш със запетая,ако искаш да изключиш дадена категория,добавяш минус.Номера на категориите можеш да видиш в видео,управление на категориите,това,[ID:2].Взимаш само числото.


Благодаря за информацията.
 
kamenworkДата: Неделя, 2013-07-07, 6:08 PM | Message # 6
Полковник
Група: Потребители
Съобщения: 233
Награди: 10
Репутация: 6
Статус: Offline
Здравейте, как мога да променя размера на картинката, която се показва в информатора за да не ми разбива шаблона?

Добавено (2013-07-07, 6:08 PM)
---------------------------------------------
Може ли картинката да се мащабира в самия информатор или трябва да се направи предварително в самия модул видео?
Някой наясно със ситуацията може ли да се включи?
Или поне предположения моля!



 
MegaKilledДата: Неделя, 2013-07-07, 7:27 PM | Message # 7
Генерал-майор
Група: Приятели
Съобщения: 288
Награди: 6
Репутация: 4
Статус: Offline
kamenwork,
Пробвай със [size] поне това е моето предложение. Иначе не знам. Не използвам този модул.


Съобщението е редактирано от MegaKilled - Неделя, 2013-07-07, 7:30 PM
 
GemДата: Понеделник, 2013-07-08, 9:55 AM | Message # 8
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
kamenwork,
можеш да фиксираш размера на картиката и в самия информатор като зададеш ширина и височина:

а дали ще използваш $THUMB$ или $IMG_URL1$ или друг системен код зависи от използвания модул....за модул видео използвай : $SCREEN_URL$

примери:

<img src="$THUMB$" alt="$TITLE$" style="" width="275px" height="138px">

<img src="$IMG_URL1$" alt="$TITLE$" style="" width="370px" height="200px">


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
kamenworkДата: Понеделник, 2013-07-08, 10:12 PM | Message # 9
Полковник
Група: Потребители
Съобщения: 233
Награди: 10
Репутация: 6
Статус: Offline
MegaKilled, това и на мен ми хрумна, само дето не знам как точно да го вкарам.
Gem, не искам да променям самия модул видео, а само информатора.



 
GemДата: Понеделник, 2013-07-08, 11:55 PM | Message # 10
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
Повтарям да, може да се мащабира направо в информатора..... И го правя постоянно в информатори и други шаблони... Разлика в начина няма.... Ако ти се занимава допълвай си CSS' но това е по-бързо...
Size се използва само за размер на шшрифта, не можеш да го използваш за изображение....
Не разбирам какво точно не ти харесва....поствай си кода на информатора....


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
kamenworkДата: Вторник, 2013-07-09, 9:30 PM | Message # 11
Полковник
Група: Потребители
Съобщения: 233
Награди: 10
Репутация: 6
Статус: Offline
Code
<div class="v-entry">
<h4 class="ve-title">
<a href="$ENTRY_URL$"><?if(len($TITLE$)>25)?><?substr($TITLE$,0,23)?>...<?else?>$TITLE$<?endif?></a></h4>
<?if($CATEGORY_NAME$)?><h4 class="ve-title"><a href="$CATEGORY_URL$">$CATEGORY_NAME$</a><?endif?>
</h4>
<div class="ve-screen" title="$TITLE$" style="background-image: url($SCREEN_URL$);filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='$SCREEN_URL$',sizingMethod='scale');"><a href="$ENTRY_URL$"></a><div class="ve-length">$DURATION$</div></div>
<div class="ve-details">
<div class="ve-details1">
$USER_PROFILE$
<span class="ve-date">$ADDENTRY_DATE$</span>
</div>
<div class="ve-details2">
<span class="ve-views"><?if($PLAYS$)?>$PLAYS$<?else?>0<?endif?></span>
<a href="$ENTRY_URL$#comments" class="ve-comments"><?if($COMMENTS_NUM$)?>$COMMENTS_NUM$<?else?>0<?endif?></a>
<span class="ve-rating">$RATING$</span>
</div>
</div>
</div>



 
GemДата: Сряда, 2013-07-10, 11:14 AM | Message # 12
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
<div class="v-entry">
<h4 class="ve-title">
<a href="$ENTRY_URL$"><?if(len($TITLE$)>25)?><?substr($TITLE$,0,23)?>...<?else?>$TITLE$<?endif?></a></h4>
<?if($CATEGORY_NAME$)?><h4 class="ve-title"><a href="$CATEGORY_URL$">$CATEGORY_NAME$</a><?endif?>
</h4>
<div title="$TITLE$"><a href="$ENTRY_URL$"><img src="$SCREEN_URL$" alt="$TITLE$" style="border-radius: 10px" width="275px" height="210px"></a><div class="ve-length">$DURATION$</div></div>
<div class="ve-details">
<div class="ve-details1">
$USER_PROFILE$
<span class="ve-date">$ADDENTRY_DATE$</span>
</div>
<div class="ve-details2">
<span class="ve-views"><?if($PLAYS$)?>$PLAYS$<?else?>0<?endif?></span>
<a href="$ENTRY_URL$#comments" class="ve-comments"><?if($COMMENTS_NUM$)?>$COMMENTS_NUM$<?else?>0<?endif?></a>
<span class="ve-rating">$RATING$</span>
</div>
</div>
</div>


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
kamenworkДата: Сряда, 2013-07-10, 10:54 PM | Message # 13
Полковник
Група: Потребители
Съобщения: 233
Награди: 10
Репутация: 6
Статус: Offline
Gem, благодаря, ти.
Наистина това промени картинката (както също и самия код предоставен като опция)
Но, хм, шаблона си остава все така деформиран.
Може би същите настройки трябва да се приложат и за фона?

Добавено (2013-07-10, 10:54 PM)
---------------------------------------------
А да си кажа честно това с коментарите и рейтинга изобщо не ме вълнува.
Не държа да присъства в кода.
Искам само информатора да предоставя линк с превю към последното качено видео.



 
GemДата: Сряда, 2013-07-10, 11:02 PM | Message # 14
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
Може би причината не е в информатора. Кой е сайтът?

Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
kamenworkДата: Събота, 2013-07-13, 12:35 PM | Message # 15
Полковник
Група: Потребители
Съобщения: 233
Награди: 10
Репутация: 6
Статус: Offline
Gem, може би е така.
Но не вярвам.
Сайта е http://simeks-m.ovo.bg/

Добавено (2013-07-13, 12:35 PM)
---------------------------------------------
Gem, май както обикновено ще се окажеш права.
Може би проблема наистина е в информатора.
Пробвах какви ли не кодове.
Премахнах рейтинга, коментарите и дори продължителността на видеото, но шаблона така и не ще да се оправи.
Ще потърся някакъв скрипт, който да върши същата работа, но без да използвам информатор, а ще го постна в нов блок.
Евентуално.
Ако ти знаеш такъв, моля да ме насочиш.



 
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » ИНФОРМЕР ЗА РАЗДЕЛ ВИДЕО (Някой знаели как се създава информер за раздел видео)
Страница 1 от 212»
Търси:

Направете безплатен уеб сайт с oVo