Проблем със този скрипт за последни коментари - Форум
Събота, 2017-06-24, 5:02 PM
Главна Регистрация ЧЗВ (FAQ) Вход
Добе дошли, Гост · RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 212»
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » Проблем със този скрипт за последни коментари (Помогнете)
Проблем със този скрипт за последни коментари
bogiborisovДата: Събота, 2013-05-11, 12:08 PM | Message # 1
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 112
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Здравейте.Имам проблем с установката на този скрипт за брой на коментарите на потребителите от този сайт http://www.center-dm.ru/news....-22-270 .Има и демо и ясно обяснение какво трябва да се направи.Правя си информер както е описано слагам кода вътре в него,слагам и кода за cs таблицата,след това и кода,където искам да се появява,като променям само кода с моя информер.Но ето вижте какво се получава .
http://aktualno.ovo.bg/stuff/ .Защо ми излиза така след като съм направил всички стъпки.Мисля,че има и за сваляне файлове,който трябва да се качат във файловия мениджър.Моля ви тествайте и пишете как може да стане.Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете.
Хайде де,защо никой не отговаря?Толкова ли е трудно да се тества и да се сподели дали работи и откъде е проблема?


Съобщението е редактирано от bogiborisov - Събота, 2013-05-11, 9:09 PM
 
HostingBGДата: Събота, 2013-05-11, 10:03 PM | Message # 2
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 54
Награди: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
Да има филове за сваляне който трябва да качиш може да ги свалиш от бутона срещо този на демото.
 
bogiborisovДата: Събота, 2013-05-11, 11:35 PM | Message # 3
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 112
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Е аз ги изтеглих и качих в файловия мениджър направих папка img след това и другия файл качих,но по-горе съм дал линк как изглежда на сайта ми.Моля ви помогнете.Скрипта ми харесва,но не знам защо не се получава.
 
AtlantisДата: Събота, 2013-05-11, 11:46 PM | Message # 4
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 131
Награди: 6
Репутация: 8
Статус: Offline
пробвай да промениш броя но колоните в информатора преди време имах подобен проблем след като промених колоните са получи cool

http://atlantis.runhosting.com
http://hap.ucoz.com
http://atlantis.ovo.bg
http://fan1atlantis.wordpress.com
 
bogiborisovДата: Неделя, 2013-05-12, 0:15 AM | Message # 5
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 112
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Пробвах,но ефект няма,защо не става както е на демото и коментарите са или в син или зелен цвят.
Всичко направих точно.Не мисля,че някъде съм сбъркал.Не знам как да го оправя както е на демото.


Съобщението е редактирано от bogiborisov - Неделя, 2013-05-12, 0:18 AM
 
HostingBGДата: Неделя, 2013-05-12, 0:17 AM | Message # 6
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 54
Награди: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
Не е при теб проблема и аз го пробвах но нестана липсва явно някакъв css фаил според мене.
 
bogiborisovДата: Неделя, 2013-05-12, 0:25 AM | Message # 7
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 112
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Е проверих от повече източници,скрипта е описан по същия начин,дори и в един сайт го видях поставен успешно.Който разбере как е възможно да стане да пише.Някой друг да го тества.

Съобщението е редактирано от bogiborisov - Неделя, 2013-05-12, 0:28 AM
 
HostingBGДата: Неделя, 2013-05-12, 12:59 PM | Message # 8
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 54
Награди: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
Би ли споделил как си направил това със чат бутона http://aktualno.ovo.bg/load/pop_folk_2013/12
 
oziris811Дата: Неделя, 2013-05-12, 5:43 PM | Message # 9
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
В css замени линковете: http://www.center-dm.ru/ucoz/informer/coment/v2/ico_comment.png
с линка на картинката ico_comment качена при теб в папка img.

Линка, които е в css не е валиден.
=============================
Да ти кажа сортировка за ТОП по коментари е напълно безсмислена според мен. 99% от потребителите пишат с емоти и без никакъв текст. т.е ще стане така, че потребители пишещи смислени коментари няма да са в топ, а ще има такива написали за два дни 20 коментара, които не казват нищо.
По-добре си избери друг начин да сортираш топ потребители. Например за качен материал.


Съобщението е редактирано от oziris811 - Неделя, 2013-05-12, 5:47 PM
 
bogiborisovДата: Неделя, 2013-05-12, 11:10 PM | Message # 10
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 112
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Да,качих снимката на сайта си http://aktualno.ovo.bg/_ph/6/2/85814400.png .Подмених линка в цс таблицата с моя,но отново си излиза така http://aktualno.ovo.bg/stuff/ .Моля те Озирис кажи ми как да проработи?
Изобщо не прилича по образа на демото както трябва да бъде и зеленият цвят,с който трябва да изглежда скрипта изобщо го няма.


Съобщението е редактирано от bogiborisov - Неделя, 2013-05-12, 11:16 PM
 
oziris811Дата: Неделя, 2013-05-12, 11:45 PM | Message # 11
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
Пробвах и при мен не става.
 
bogiborisovДата: Понеделник, 2013-05-13, 0:04 AM | Message # 12
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 112
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Някой ще помогне ли?Гем?
 
GemДата: Понеделник, 2013-05-13, 2:06 PM | Message # 13
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
първо, не ви трябват файловете, освен ако не искате да коригирате иконите.

използвайте следните кодове:

1. шаблон на информера

<li>
<a href="$PROFILE_URL$" >
<img class="tu_avatar_2" alt="аватар $USERNAME$" src="<?if($AVATAR_URL$)?>$AVATAR_URL$<?else?>http://www.center-dm.ru/img/no_avatar.jpg<?endif?>" />
<strong>$USERNAME$</strong>
</a>
<div><span>$COM_POSTS$</span></div>
</li>

2. CSS

/* ------------------------------------------*/
.top_uzer_2 {
float:left;
padding:0;
margin:0;
width:200px;
color:#255c79;
text-shadow: 1px 1px 1px #9bc9e1;
}

.top_uzer_2 li {
float:left;
padding:0;
margin-bottom: 10px;
list-style:none;
border-radius:5px;
border: 1px solid #4f82aa;
}

.top_uzer_2 li a:link,
.top_uzer_2 li a:visited {
float:left;
width:100px;
height:32px;
color:#255c79;
background:#75abce;
border-right: 1px solid #4f82aa;
}

.top_uzer_2 li a:hover {
background:#9fc1e3;
}

.top_uzer_2 li strong {
float:left;
margin: 9px 0px 0px 0px;
}

.top_uzer_2 li div {
float:right;
width:55px;
height:23px;
text-align:right;
padding: 9px 10px 0px 0px;
border-left: 1px solid #9fc2e3;
background: url(http://www.center-dm.ru/ucoz/informer/user/v3/ico_comment_2.png) #75abce no-repeat left;
}

.top_uzer_2 li span {
font-weight: 300;
}

.tu_avatar_2 {
float:left;
width:25px;
height:25px;
margin: 2px 10px 0px 10px;
border: 1px solid #b0c6e8;
border-radius:3px;
}

3. в HTML за показване на резултата:

<ul class="top_uzer_2">
$MYINF_#$
</ul>

това е за синия вариант, коригирана е малко ширината заради по-малките странични блокове в help.ovo.bg
там е и демото

ако някой иска може да си сложи CSS направо към Html по следния начин:

<style type="text/css">

.top_uzer_2 {
float:left;
padding:0;
margin:0;
width:200px;
color:#255c79;
text-shadow: 1px 1px 1px #9bc9e1;
}

.top_uzer_2 li {
float:left;
padding:0;
margin-bottom: 10px;
list-style:none;
border-radius:5px;
border: 1px solid #4f82aa;
}

.top_uzer_2 li a:link,
.top_uzer_2 li a:visited {
float:left;
width:100px;
height:32px;
color:#255c79;
background:#75abce;
border-right: 1px solid #4f82aa;
}

.top_uzer_2 li a:hover {
background:#9fc1e3;
}

.top_uzer_2 li strong {
float:left;
margin: 9px 0px 0px 0px;
}

.top_uzer_2 li div {
float:right;
width:55px;
height:23px;
text-align:right;
padding: 9px 10px 0px 0px;
border-left: 1px solid #9fc2e3;
background: url(http://www.center-dm.ru/ucoz/informer/user/v3/ico_comment_2.png) #75abce no-repeat left;
}

.top_uzer_2 li span {
font-weight: 300;
}

.tu_avatar_2 {
float:left;
width:25px;
height:25px;
margin: 2px 10px 0px 10px;
border: 1px solid #b0c6e8;
border-radius:3px;
}
</style>
<ul class="top_uzer_2">
$MYINF_#$
</ul>


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
bogiborisovДата: Понеделник, 2013-05-13, 8:58 PM | Message # 14
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 112
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Гем.Поставих твойте кодове.Ето виж в сайта ми така ли трябва да изглежда скрипта http://aktualno.ovo.bg/stuff/ .
 
GemДата: Понеделник, 2013-05-13, 9:18 PM | Message # 15
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
Според теб добре ли е ?
коригирай си CSS параметрите, защото страничния ти блок е много малък : ширина 195 пиксела

в твоя CSS, на 24 -ред коригирай ширината width:100px;
но тогава вероятно ще имаш проблем с имената на потребителите.........

.top_uzer_2 li a:visited {
float:left;
width:100px;
height:32px;


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » Проблем със този скрипт за последни коментари (Помогнете)
Страница 1 от 212»
Търси:

Направете безплатен уеб сайт с oVo