Въпрос за разпространяването на сайт и прикачване на домейн - Форум
Събота, 2017-06-24, 4:55 PM
Главна Регистрация ЧЗВ (FAQ) Вход
Добе дошли, Гост · RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 212»
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » Въпрос за разпространяването на сайт и прикачване на домейн
Въпрос за разпространяването на сайт и прикачване на домейн
bogiborisovДата: Неделя, 2013-05-19, 12:23 PM | Message # 1
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 112
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Здравейте.Имам 2 въпроса към вас.Единият,понеже си направих сайт към ucoz.com и след като добавих сайта си в топ класацията им,все още не си го виждам в дадената категория,която съм го поставил.Друг начин за добавяне на сайта в гоогле има ли освен този http://www.google.com/addurl/ и бгтоп и кой са най важните места,на който трябва да се добави,понеже от горепосочения линк вече го добавих,но все още не намирам резултати за сайта ми в гоогъл пространството.
Другия ми въпрос е свързан с прикачването на домейна към юкоз.Същите ли са стъпките,както са описани в помощния сайт на ово?Благодаря ви за отговорите.Извинявам се предварително ако приповдигам стар въпрос съществуващ вече във форума като зададен такъв,но това,което питам е свързано до известна степен със системата на юкоз.


Съобщението е редактирано от bogiborisov - Неделя, 2013-05-19, 2:00 PM
 
GemДата: Понеделник, 2013-05-20, 9:49 AM | Message # 2
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
по първия въпрос: ако сайтъте с домейн ......ucoz.com търси си сайта в класацията: top.ucoz.com в съответната категория. Дори да няма посещения трябва да е там.

по втория въпрос: да това е начинът за добавяне в Google, за да бъде индексиран по-бързо. дори и да не го направиш пак по някое време ще бъде индексиран. за да провериш дали е индексиран въведи в Гугъл точния домейн на сайта. За да излиза на по-преди позиции трябва да се направи SEO оптимизация и да се заредиш с търпение. Нетът е пълен със съвети и инструкции за SEO оптимизацията......трябва да се следят и промените - това си е занаят и не може да се даде съвет с две, три изречения.

по третия ти въпрос: да това са стъпките. съветът ми е да използваш метод 3: по IP адрес. използвай търсачката на форума преди да зададеш въпрос: има 23 теми до момента.


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
Air2MaxДата: Понеделник, 2013-05-20, 11:43 AM | Message # 3
Майор
Група: Потребители
Съобщения: 81
Награди: 3
Репутация: 1
Статус: Offline
Най бързо ще ти се индексира ако го добавиш в разни каталози като Бг Топ, колкото повече толкова по-добре.... обхождайки тези каталози гугъл бота ще закачи и твоя линк. Ако ще прикачваш домейн то първо го направи и тогава добавяй сайта си където и да било.

Между другото имам наблюдения, че при безплатните сайтове липсват мета таговете. Поставяйки ги в даден сайт в секция <head> според търсачките и фейсбук мета таговете са в секция <body>...


Max PC - Само безплатни програми

Съобщението е редактирано от Air2Max - Понеделник, 2013-05-20, 11:50 AM
 
bogiborisovДата: Понеделник, 2013-05-20, 12:06 PM | Message # 4
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 112
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Благодаря ви.Наистина погледнах в интернет няколко теми за SEO оптимизацията и относно индексирането в гоогле пише,че може и да се забави.За прикачването на домейн към dns сървърите ако стъпките са същите като на ово значи ще е супер.
 
GemДата: Понеделник, 2013-05-20, 1:39 PM | Message # 5
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
Air2Max e прав, че първо се прикача домейна и след това се добавя в каталози, търсачки и т.н. освен това в общите настройки има една, която задължително трябва да се постави : да обвърже двата домейна.....не се сещам за точното наименование, но е важно за да не се индексират двата домейна отделно.....

относно мета таговете, не е така: сайтовете в ово са безплатни, но има мета тагове ( в стандартните шаблони ) : <?$META_DESCRIPTION$?> генерира мета тагове в зависимост от съдържанието.....

много често обаче слагам и ръчно (това е така наречената вътрешна оптимизация на сайта). последният, който правих направих комбинация от статични мета тагове и динамични:

в глобален блок :Мета тагове поставих

<?if($META_DESCRIPTION$)?><?$META_DESCRIPTION$?><?endif?>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<meta http-equiv="keywords" content="срежи веригата, срежи веригите, партия, политическа партия, СЕК, С.Е.К., сек, средна европейска класа, П.П. Европейска класа, П.П."Европейска класа", evropejska klasa, европейски, стандарти на живот, устойчива средна класа, подкрепа на интелигенцията, сигурност, безопасност, социална политика, отговориност, демокрация, свобода" />
<META HTTP-EQUIV="CONTENT-LANGUAGE" CONTENT="BG">
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="INDEX,FOLLOW">
<meta name="GOOGLEBOT" content="INDEX,FOLLOW">
<META Name="revisit-after" Content="2 Days">

а след това в страниците на сайта и в шаблоните на различните модули поставих :

<title>П.П."Средна европейска класа" - $MODULE_NAME$</title>
$GLOBAL_META$
<meta name="Description" content="Основната цел на ПП СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА е създаването на условия за развитие на устойчива средната класа в България и утвърждаване на европейските ценности в обществото ни. ">
<!--[if lt IE 9]><script src="/js/html5.js"></script><![endif]-->
<link type="text/css" rel="StyleSheet" href="/_st/my.css" />
<meta property="og:title" content="П.П."Средна европейска класа" - $MODULE_NAME$"/>
<meta property="og:type" content=" "/>
<meta property="og:image" content="http://www.cek.bg/img/logo1.png"/>
<meta property="og:url" content="$REQUEST_URI$"/>
<meta property="og:site_name" content="$SITE_NAME$"/>

давам го само като пример/ насока .....не съм изтрила ключови думи, домейн и т.н. за по-голяма яснота......
за различните модули се вземат предвид различни динамични кодове, в модул блог например е добре да се използва името на записа и категорията:

<meta http-equiv="description" content="<?if($PAGE_ID$='entry')?>$ENTRY_NAME$<?else?>Структура "Средна Европейска Класа", СЕК <?endif?><?if($PAGE_ID$='category')?>$CAT_DESCR$<?endif?><?if($PAGE_ID$='section')?>$SECTION_DESCR$<?endif?> ">


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
bogiborisovДата: Понеделник, 2013-05-20, 5:36 PM | Message # 6
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 112
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Да е ,аз вече го индексирах в гоогле без да си закупувам домейн и прикачвам към юкоз.После пак трябва да го регистрирам в търсачките.А с тези мета тагове ептем не мога да боравя.Мен ме интересуваше най вече като прикача домейна към юкоз dns сърварите,че настройките около прикачването са едни и същи с тези на ово.

Съобщението е редактирано от bogiborisov - Понеделник, 2013-05-20, 5:39 PM
 
GemДата: Понеделник, 2013-05-20, 6:22 PM | Message # 7
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
нещо бъркаш понятията, не се прикачва към юкоз, прикачва се домейн.....

да, прикачането е по един и същ начин. но за всички въпроси свързани с ucoz.com използвай forum.ucoz.com - на английски


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
bogiborisovДата: Понеделник, 2013-05-20, 7:32 PM | Message # 8
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 112
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Да,обърках понятията,но имам предвид за същото,като си закупя домейн го прикачвам към dns сървърите и вече няма в url-то на сайта ми да присъства юкоз.

Съобщението е редактирано от bogiborisov - Понеделник, 2013-05-20, 7:33 PM
 
Air2MaxДата: Вторник, 2013-05-21, 0:09 AM | Message # 9
Майор
Група: Потребители
Съобщения: 81
Награди: 3
Репутация: 1
Статус: Offline
Да аз говоря именно за тези които се поставят ръчно в секция <head> при безплатните сайтове за търсачките ги няма а според фейсбуй те са в секция <body>и го дава като грешка която трябва да се поправи
Съответно сайтовете се индексират без <meta name="description" content="......."> който е зададен и останалите мета тагове. За пример ще дам това радио което правя в момента http://maxmix.ovo.bg/ В секция <head> съм задал следните тагове:

<meta property="og:image" content="http://maxmix.ovo.bg/Elements/maxmixLogo.jpg">
<meta property="og:title" content="Radio Max Mix">
<meta property="og:url" content="http://maxmix.ovo.bg/">
<meta property="og:description" content="Radio Max Mix">
<link rel="image_src" href="http://maxmix.ovo.bg/Elements/maxmixLogo.jpg">
<meta name="description" content="Radio Max Mix">
<meta name="keywords" content="Radio, Max Mix">
<meta name="robots" content="all, index, follow">
<meta name="googlebot" content="all, index, follow">
<meta name="author" content="maxmix.ovo.bg">
<meta name="Copyright" content="Radio Max Mix"

а фейсбук дебъгера ми изписва следното:

Errors That Must Be Fixed
Meta Tags In Body: Your page has meta tags in the body instead of the head. This may be because your HTML was malformed and they fell lower in the parse tree.
Please fix this in order for the tags to be usable.
Open Graph Warnings That Should Be Fixed
Inferred Property: The 'og:url' property should be explicitly provided, even if a value can be inferred from other tags.
Inferred Property: The 'og:title' property should be explicitly provided, even if a value can be inferred from other tags.
Inferred Property: The 'og:description' property should be explicitly provided, even if a value can be inferred from other tags.
Inferred Property: The 'og:image' property should be explicitly provided, even if a value can be inferred from other tags.

ето и как точно вижда страницата фейсбук ( копирал съм кода до мета таговете където ясно се вижда, че те са в секция <body>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/REC-html40/loose.dtd">
<html>
<head><style type="text/css">#banner_div {height: 90px;width: 100%;position: fixed;bottom: 0px;z-index: 16777271;}#banner {width: 730px;height: 91px;margin: 0 auto;border-color: #000;border-bottom: none;padding: 1px 1px 0px 1px;}#banner_close {width: 73px;height: 91px;margin: 0 auto;background-color: #FFF;border-color: #000;border-bottom: none;padding: 1px 1px 0px 1px;}</style></head>
<body>
<div id="adBaraptmEq">
<div id="banner_div">
<div id="banner">
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0"><tr>
<td>
<script type="text/javascript">
var googletag = googletag || {};
googletag.cmd = googletag.cmd || [];
(function() {
var gads = document.createElement('script');
gads.async = true;
gads.type = 'text/javascript';
var useSSL = 'https:' == document.location.protocol;
gads.src = (useSSL ? 'https:' : 'http:') +
'//www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js';
var node = document.getElementsByTagName('script')[0];
node.parentNode.insertBefore(gads, node);
})();
</script><script type="text/javascript">
googletag.cmd.push(function() {
googletag.defineSlot('/13835773/oVo', [728, 90], 'div-gpt-ad-1343862847246-0').addService(googletag.pubads());
googletag.pubads().enableSingleRequest();
googletag.enableServices();
});
</script><div id="div-gpt-ad-1343862847246-0" style="width:728px; height:90px;">
<script type="text/javascript">
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1343862847246-0'); });
</script>
</div>
</td>
<td style="vertical-align:top;"><a href="javascript://" onclick="document.getElementById('adBaraptmEq').style.display='none';return false;"><img alt="" id="clobutaptmEq" title="Close" align="absmiddle" src="http://s600.ovo.bg/img/bn/clo2.gif" style="border:0;width:14px;height:14px"></a></td>
</tr></table>
</div>
</div>
</div>
<div><script type="text/javascript">new Image().src = "http://counter.yadro.ru/hit;ucoznet?r"+escape(document.referrer)+((typeof(screen)=="undefined")?"":";s"+screen.width+"*"+screen.height+"*"+(screen.colorDepth?screen.colorDepth:screen.pixelDepth))+";u"+escape(document.URL)+";"+Math.random();</script></div>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>Radio Max Mix</title>
<link type="text/css" rel="StyleSheet" href="/_st/my.css">
<script type="text/javascript">var homeurl="http://maxmix.ovo.bg/";</script><meta property="og:image" content="http://maxmix.ovo.bg/Elements/maxmixLogo.jpg">
<meta property="og:title" content="Radio Max Mix">
<meta property="og:url" content="http://maxmix.ovo.bg/">
<meta property="og:description" content="Radio Max Mix">
<link rel="image_src" href="http://maxmix.ovo.bg/Elements/maxmixLogo.jpg">
<meta name="description" content="Radio Max Mix">
<meta name="keywords" content="Radio, Max Mix">
<meta name="robots" content="all, index, follow">
<meta name="googlebot" content="all, index, follow">
<meta name="author" content="maxmix.ovo.bg">
<meta name="Copyright" content="Radio Max Mix" type="text/css" rel="StyleSheet" href="http://s600.ovo.bg/src/base.css">
<link type="text/css" rel="StyleSheet" href="http://s600.ovo.bg/src/layer1.css">
<script type="text/javascript" src="http://s600.ovo.bg/src/jquery-1.7.2.js"></script><script type="text/javascript">window.ulb = {closeBtn: 'Close', error: 'The requested content can't be uploaded<br/>Please try again later.', next: 'Next', prev: 'Previous', btnPlay: 'Start slideshow', btnToggle: 'Change size'}</script><link href="http://s600.ovo.bg/src/ulightbox/ulightbox.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<script type="text/javascript" src="http://s600.ovo.bg/src/ulightbox/ulightbox.js"></script><script type="text/javascript" src="http://s600.ovo.bg/src/uwnd.js?"></script><style type="text/css">.UhideBlock {display:none}</style>
<div id="fb-root"></div>

Това е само един пример, но и с други сайтове е така.
Примерно в сайт за обяви в страница с пълния текст и коментарите към него задавам <meta property="og:image" content="$IMG_URL1$" /> и въпреки това публикувайки обявата във фейса тя излиза без снимка в повечето случаи. При платен сайт не е така.

Сега като загледах кода всъщност забелязах, че в <head> има единствено параметри на рекламния банер на oVo който се показва при безплатните сайтове.


Max PC - Само безплатни програми

Съобщението е редактирано от Air2Max - Вторник, 2013-05-21, 10:57 AM
 
bogiborisovДата: Вторник, 2013-05-21, 0:25 AM | Message # 10
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 112
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Да,много интересна информация,изобщо не знаех нищо по въпроса за тия мета тагове.

Съобщението е редактирано от bogiborisov - Вторник, 2013-05-21, 0:25 AM
 
GemДата: Сряда, 2013-05-22, 10:09 AM | Message # 11
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
Air2Max,
да, така е. банерът е за това - за да те подтикне да си платиш хостинга. когато хостингът е платен всичко си е ОК. а и 36 лв. на година за базов пакет е много добра цена за хостинга, който получаваш без ограничения на трафика....имам познати, които плащат по стотина лева на месец за клауд хостинг за сайт с висок трафик.....

това, разбира се е важно ако трафикът към сайта е голям.....


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
oziris811Дата: Петък, 2013-05-24, 0:24 AM | Message # 12
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
Quote
Примерно в сайт за обяви в страница с пълния текст и коментарите към него задавам <meta property="og:image" content="$IMG_URL1$" /> и въпреки това публикувайки обявата във фейса тя излиза без снимка в повечето случаи. При платен сайт не е така.


Не знам в кой модул са ти обявите, но при "publ" и "load" при качена снимка така: http://pic.jpg в краткото описание снимката винаги се показва при постване във фейса.
Но при използване на системните кодове image1 и img_url1 не се показва.


Съобщението е редактирано от oziris811 - Петък, 2013-05-24, 0:25 AM
 
Air2MaxДата: Петък, 2013-05-24, 9:46 AM | Message # 13
Майор
Група: Потребители
Съобщения: 81
Награди: 3
Репутация: 1
Статус: Offline
Quote (oziris811)
Не знам в кой модул са ти обявите

Използва се модула "Табло за обяви" Ако имаш предвид да се качва снимка през файловия менажер... на потребителите тази опция е забранена по обясними причини. Иначе с image1 и img_url1 също излиза винаги, но само ако е платен сайта Принципно фейса иска снимката да е минимум 200 пиксела и ако обявата е с по малка снимка а някъде на страницата имаш някоя реклама с по голям размер ще ти изкара рекламата вместо снимката от обявата. Тоест нямаш никакъв контрол върху изображенията поради липса на таговете.


Max PC - Само безплатни програми
 
Money_MakerДата: Сряда, 2013-05-29, 8:48 PM | Message # 14
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 3
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Платих си абонамент а сайта е заключен

Гоогле индексира това:

pecheli.ovo.bg/
За този резултат няма налично описание поради robots.txt на сайта – научете повече.
 
Air2MaxДата: Сряда, 2013-05-29, 9:29 PM | Message # 15
Майор
Група: Потребители
Съобщения: 81
Награди: 3
Репутация: 1
Статус: Offline
Quote (Money_Maker)
Платих си абонамент а сайта е заключен

Сайта ти е отключен, просто Гугъл още не го е обходил след отключването


Max PC - Само безплатни програми
 
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » Въпрос за разпространяването на сайт и прикачване на домейн
Страница 1 от 212»
Търси:

Направете безплатен уеб сайт с oVo