Вход през фейсбук - Форум
Събота, 2017-06-24, 4:58 PM
Главна Регистрация ЧЗВ (FAQ) Вход
Добе дошли, Гост · RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » Вход през фейсбук (как да закача бутона към рег формата)
Вход през фейсбук
borekumoДата: Четвъртък, 2013-06-06, 10:01 AM | Message # 1
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 6
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Здравейте имам следното питане взех бутон за фейсбук логин от facebook/developers, но не знам как да го закача към формата за регистрация.
Ето и сайта ми.
Другият ми въпрос е - мога ли да сложа свежата форма за вход от help.ovo.bg, защото пробвах и не става а като вляза в персонализиране на дизайна "форма за потребителски вход" го виждам в сиво.

Благодаря ви!


Съобщението е редактирано от borekumo - Четвъртък, 2013-06-06, 10:03 AM
 
GemДата: Четвъртък, 2013-06-06, 12:10 PM | Message # 2
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
borekumo,
за да се направи вход с фейсбук акаунт е необходимо използването на Php. Доста по-сложно е поставяне на бутон.
Има варианти, но са платени - около 12 евро на година и задължително трябва да имаш локални потребители, а не uNet. тоест да си закупил поне веднъж Премиум пакет.

относно втория въпрос - не става ясно какъв точно е проблемът. какво искаш да направиш и какво не се получава


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
borekumoДата: Четвъртък, 2013-06-06, 12:16 PM | Message # 3
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 6
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
За първия въпрос разбрах.

По втория въпрос следвам инструкциите от help.ovo.bg но не се получава след като изляза все още си е login via Uid

благодаря за бързия отговор smile

(махам стария код заменям го с новия и нищо) трябва ли да премахна дефолтния контейнер за вход?


Съобщението е редактирано от borekumo - Четвъртък, 2013-06-06, 12:21 PM
 
WingShotДата: Петък, 2013-06-07, 9:46 PM | Message # 4
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 12
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
как си направи сайта да завършва на .инфо ?
 
kamentkДата: Събота, 2013-06-08, 12:27 PM | Message # 5
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 15
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Quote (WingShot)
как си направи сайта да завършва на .инфо ?


Прикачил/а си е домейн от опцията прикачи домейн. На мен ми се вижда глупаво това нещо, след като имаш домей да го прикачаш към сайт на ово, но все пак така е преценил/а така прави.


http://kamentk.ovo.bg - новини и информация от света на образованието
http://laptopacer.ovo.bg - "Защо трябва да купим Acer от www.notebook.bg?"
 
root4rulezДата: Неделя, 2013-06-09, 3:59 PM | Message # 6
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 55
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Code
<div id="fb-root"></div>
<script type="text/<span class="><!--mce:0--></script>
window.fbAsyncInit = function() {
     FB.init({appId: 'ADD_APP_ID_HERE', status: true, cookie: true, xfbml: true});
};
(function() {
     var e = document.createElement('script');
     e.type = 'text/javascript';
     e.src = document.location.protocol + '//connect.facebook.net/en_US/all.js';
     e.async = true;
     document.getElementById('fb-root').appendChild(e);
}());
</script>


Code
<fb:login-button autologoutlink='true'  perms='email,user_birthday,status_update,publish_stream'></fb:login-button>


Code

<script>
function login(){
     FB.api('/me', function(response) {
        alert('You have successfully logged in, '+response.name+"!");
     });
}
function logout(){
     alert('You have successfully logged out!');
}
function greet(){
     FB.api('/me', function(response) {
        alert('Welcome, '+response.name+"!");
     });
}
var twitter = "<div class='comments' style='display: inline-block;'></div>";
var facebook = "";
document.getElementById("share").innerHTML = twitter+" "+facebook;
var code = "<span style="font-size: large;">Share with your facebook friends!</span>";
code += "
function setStatus(){
     // check if user is logged in:
     FB.getLoginStatus(function(response) {
        if (response.session) {
           new_status = document.getElementById('status').value;
           FB.api(
           {
              method: 'status.set',
              status: new_status
           },
           function(response) {
              if (response == 0){
                 alert('Your facebook status was not updated.');
              }
              else{
                 alert('Your facebook status was updated');
              }
           }
       );
       } else {
          alert('please log in first :)');
       }
     });
}
</script>


Code
<!-- FB LOGIN -->

<div id="fb-root"></div>
<script>
// Additional JS functions here
window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({
appId      : 'xxxxxxxx', // App ID
//channelUrl : '//wwwtechnologies.com/channel.html', // Channel File
status     : true, // check login status
cookie     : true, // enable cookies to allow the server to access the session
xfbml      : true  // parse XFBML
});

FB.getLoginStatus(function(response) {
if (response.status === 'connected') {
// connected
} else if (response.status === 'not_authorized') {
// not_authorized
login();
} else {
// not_logged_in
login();
}
});
// Additional init code here

};

// Load the SDK Asynchronously
(function(d){
var js, id = 'facebook-jssdk', ref = d.getElementsByTagName('script')[0];
if (d.getElementById(id)) {return;}
js = d.createElement('script'); js.id = id; js.async = true;
js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js";
ref.parentNode.insertBefore(js, ref);
}(document));

function login() {
FB.login(function(response) {
if (response.authResponse) {
testAPI();

window.location.href = "index.php";
// connected
} else {
// cancelled
}
});
}

function testAPI() {
console.log('Welcome!  Fetching your information.... ');
FB.api('/me', function(response) {
//var myname = '+response.name+';
//alert(myname);
console.log('Good to see you, ' + response.name + '.');
});
}
</script>

<!-- FB LOGIN -->


Съобщението е редактирано от root4rulez - Неделя, 2013-06-09, 4:03 PM
 
GemДата: Неделя, 2013-06-09, 4:42 PM | Message # 7
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
root4rulez,
дай пример за сайт (изграден в оВо) с действащ фейсбук логин с това, което си постнал, защото според мен само заблуждаваш по този начин......необходмо е използване на php !!!


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
root4rulezДата: Неделя, 2013-06-09, 4:53 PM | Message # 8
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 55
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Еми ако позволи API би трябвало да стане
 
GemДата: Неделя, 2013-06-09, 5:45 PM | Message # 9
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
можеш да използваш API ако знаеш как, но както казах по-горе това не е достатъчно. трябва ти и php и локални потребители......

друг път не поствай нетествани и неработещи скриптове.....всички използваме Google и можем да си копираме кодовете от Facebook Developers


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
borekumoДата: Вторник, 2013-06-11, 10:44 AM | Message # 10
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 6
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Quote (kamentk)
Прикачил/а си е домейн от опцията прикачи домейн. На мен ми се вижда глупаво това нещо, след като имаш домей да го прикачаш към сайт на ово, но все пак така е преценил/а така прави.


Това дали е глупаво или не да си прикачиш домейн всеки сам решава, аз съм преценил, че имам 10 лв. да си закупя собствен домейн.
Ако нямаш с какво конкретно да ми помогнеш по-добре не поствай нищо.

Gem,
както питах по горе следвам инструкциите от help.ovo.bg за да си подменя формата за вход - съответно отивам в Админ панел - Потребители - Персонализиране на дизайна - Форма за потребителски вход махам стария код и слагам новия, но след това формата за вход не се променя.
Къде може да е проблема?


Съобщението е редактирано от borekumo - Вторник, 2013-06-11, 2:56 PM
 
GemДата: Вторник, 2013-06-11, 10:48 PM | Message # 11
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
формата за вход, която има собствен шаблон се вика със системен код: $LOGIN_FORM$

стандартно се използва $LOGIN_LINK$, който не може да се редактира. това е поставено и в твоя сайт.

в сайта, който цитираш виждам $LOGIN_LINK$


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
borekumoДата: Сряда, 2013-06-12, 4:04 PM | Message # 12
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 6
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Сега ще обясня какво по точно правя аз, значи както писах по горе подмених кода с този, с хелп ово бг , после изтрих стария блок с помоща на конструктора, след това си създадох нов като му написах съответно $LOGIN_FORM$ в менюто HTML може би бъркам някъде. sad
Просто не се получава.


Съобщението е редактирано от borekumo - Сряда, 2013-06-12, 4:05 PM
 
kamentkДата: Сряда, 2013-06-12, 8:26 PM | Message # 13
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 15
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Quote (borekumo)
Това дали е глупаво или не да си прикачиш домейн всеки сам решава, аз съм преценил, че имам 10 лв. да си закупя собствен домейн. Ако нямаш с какво конкретно да ми помогнеш по-добре не поствай нищо.


Казах на човека как се прави така, че сайта му да завършва на .info, което той пита. След това изказвам мнение за процедурата и все пак споменавам, че това си е лично решение. Не мисля че нападката ти е коректна.

Инъче по въпроса на темата ти мога да те посъветвам да използваш кода от ово сайта си и да сглобиш сайт върху домейна си. Така хем ще запазиш стария облик хем ще имаш възможност за facebook логин. Ово не потдържа php както са обяснили по-горе, следователно към момента идеята ти е неосъществима. Дано съм полезен. Кодовете които си постнал/а имат PHP.


http://kamentk.ovo.bg - новини и информация от света на образованието
http://laptopacer.ovo.bg - "Защо трябва да купим Acer от www.notebook.bg?"


Съобщението е редактирано от kamentk - Сряда, 2013-06-12, 8:26 PM
 
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » Вход през фейсбук (как да закача бутона към рег формата)
Страница 1 от 11
Търси:

Направете безплатен уеб сайт с oVo