Проблем с бутони - Форум
Сряда, 2017-07-26, 1:29 PM
Главна Регистрация ЧЗВ (FAQ) Вход
Добе дошли, Гост · RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » Проблем с бутони
Проблем с бутони
cvetioДата: Вторник, 2013-07-23, 2:01 AM | Message # 1
Майор
Група: Потребители
Съобщения: 89
Награди: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
Здравейте!
Разработван един фен сайт на "The originals". До тук добре, но с промяната на дизайна се налага, да променя и стандартните бутони за "вход" "изход" "регистрация" и "RSS", които се намират в горната част на сайта. Реших, да ги направя с отделен дизайн(бутони):



Но проблема е, че когато влезе потребител в профила си, искам някой бутони да не се появяват. Примерно "вход" и "регистрация" както и за гостите не искам да се появява "изход".
$IMAGE1$ (не се получи прикачването на снимката) вижте я тук също и тук

Другия проблем е, че бутона "вход" не успях да го оправя т.е всячески се мъчих да го направя когато се цъкне на него да излиза прозорчето за вход. Проверих линка на оригиналния надпис "Вход" който си е в горната част в началото когато се направи сайта и от там видях, че на Source: е на javascript: а на мястото на линка пишеше: //


Та някой може ли да ми помогне? cry
Прикачвания: 4438455.png(6Kb) · 5749864.png(3Kb)


Съобщението е редактирано от cvetio - Вторник, 2013-07-23, 2:11 AM
 
AtlantisДата: Вторник, 2013-07-23, 2:55 AM | Message # 2
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 131
Награди: 6
Репутация: 8
Статус: Offline
Эдравей ето един код който мисля ще ти свърши работа эа бутона Вход проэарчето ще иэлиэа

<a href="$LOGIN_LINK$" target="_blank"><img border="0" src="http://theoriginalsbg.ovo.bg/design/botton/vkhod.png" alt="Pulpit rock" width="60" height="20"></a>

иэображението на бутона си е твоето може да му коригираш раэмера от width и height

успех cool


http://atlantis.runhosting.com
http://hap.ucoz.com
http://atlantis.ovo.bg
http://fan1atlantis.wordpress.com
 
cvetioДата: Вторник, 2013-07-23, 3:42 AM | Message # 3
Майор
Група: Потребители
Съобщения: 89
Награди: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
Atlantis, Вие сте просто златен . Остава само да открия и как да ги скрия. мисля, че имам идея как да го направя с бутоните които трябва да са скрити от гостите т.е бутона "изход". Кода за целта е:
<?if($USER_LOGGED_IN$)?> ......код на текста, който искаш да скриеш...<?endif?>

Но другите не знам как да ги скрия от всички групи, освен гостите...


Съобщението е редактирано от cvetio - Вторник, 2013-07-23, 3:42 AM
 
GemДата: Вторник, 2013-07-23, 10:08 AM | Message # 4
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
cvetio,
вече съм ти отговаряла на подобно питане: http://forum.ovo.bg/forum/4-1183-1
можеш да скриеш текста с условни оператори.

първи вариант скриване от гости:

<?if($USER_LOGGED_IN$)?> ......код на текста, който искаш да скриеш...<?endif?>

втори вариант скриване на текста така, че да е видима само за определена група потребители:

текстът е видим само за логнати потребители от група с ID 4:

<?if($USER_LOGGED_IN$ and $GROUP_ID$="4")?>......код на текста, който искаш да скриеш...<?endif?>

още по-сложен вариант - тексът е видим само за логнати потребители от две предварително зададени групи 4 и 5

<?if($USER_LOGGED_IN$ and $GROUP_ID$="4" || $GROUP_ID$="5")?>......код на текста, който искаш да скриеш...<?endif?>


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
cvetioДата: Вторник, 2013-07-23, 12:02 PM | Message # 5
Майор
Група: Потребители
Съобщения: 89
Награди: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
Gem, Права сте! Но с тези кодове не става да го направя да е видимо само за гости.
пробвах като промених потребителската група на този: <?if($USER_LOGGED_IN$ and $GROUP_ID$="4")?>
сложих "0" вместо "4". Уж 0 за групата гости, но не се получава...

(Надявам сте ме разбрали този път)

Добавено (2013-07-23, 12:02 PM)
---------------------------------------------
Оправих се smile промених <?if($USER_LOGGED_IN$ and $GROUP_ID$="4")?> на <?if($GROUP_ID$="0")?> и се получи smile Извинявам се за главоболието pray

Съобщението е редактирано от cvetio - Вторник, 2013-07-23, 11:54 AM
 
GemДата: Вторник, 2013-07-23, 12:10 PM | Message # 6
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
това са базови кодове, просто трябва да вложиш малко мисъл за да се получи това, което ти трябва....

ето например код, с условни оператори, при който на гостите се показва само "Вход" и Регистрация", а като се логнат на тяхно място се появяват : "Изход" и "Профил"

<?if($USER_LOGGED_IN$)?>
<a href="$LOGOUT_LINK$"><!--<s5164>-->Изход<!--</s>--></a>
<?else?>
<a href="$LOGIN_LINK$">Вход</a>
<?endif?>
<?if($USER_LOGGED_IN$)?>
<a href="$PERSONAL_PAGE_LINK$">Профил</a>
<?else?>
<a href="/index/3">Регистрация</a>
<?endif?>

демо: http://templates.ovo.bg/

има разбира се всякакви варианти. друга възможност е да използваш<?if(!$USER_LOGGED_IN$)?>
удивителната пред $USER_LOGGED_IN$ е отрицание, тоест: ако потребителят не е логнат......следва нещо....край на условието....например:

<ul>
<li><i class="icon-lock"></i><?if(!$USER_LOGGED_IN$)?><a href="$LOGIN_LINK$"> Вход</a><?else?><a href="$LOGOUT_LINK$" title="Изход"><b>Изход</b></a><?endif?></li>
<li><i class="icon-user"></i><?if($USER_LOGGED_IN$)?><a href="$PERSONAL_PAGE_LINK$" title="Профил">Профил</a><?else?><a href="$REGISTER_LINK$" title="Регистрация" class="register-link">Регистрация</a><?endif?></li>
<li><i class="icon-heart"></i><a href="/shop/wishlist" title="Желани">Списък желани</a></li>
</ul>

демо:

http://craft.ovo.bg/

използвай идеята в горните кодове, разгледай ги - първият е изчистено от стилове, вторият няма да ти свърши работа директно защото има класове за съответната тема, ти ще трябва да поставиш твоите...


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
cvetioДата: Вторник, 2013-07-23, 12:18 PM | Message # 7
Майор
Група: Потребители
Съобщения: 89
Награди: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
Gem, Добре благодаря!
 
oziris811Дата: Вторник, 2013-07-23, 8:54 PM | Message # 8
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
А има ли начин с условните оператори да се направи с двата кода за изображение $IMG_URL1$ - $IMAGE1$
т.е ако има $IMAGE1$ в самото описание на записа да не се показва $IMG_URL1$ и обратното. Ако няма $IMAGE1$ да се покаже $IMG_URL1$.
Знам, че звучи странно, но преди да науча за кода $IMG_URL1$ имам вече добавени над 3000 записа с кода $IMAGE1$ в самото описание на записа. Сега се чудя как да направя така, че да не трябва да се слага ръчно кода $IMAGE1$. Ако само добавя кода $IMG_URL1$ в шаблона на сайта без условни оператори на старите записи изображението ще се показва 2 пъти.

Опитах така и не става: <?if($IMG_URL1$)?>$IMAGE1$<?endif?>

Ако някой има идеи да помага.


Съобщението е редактирано от oziris811 - Вторник, 2013-07-23, 8:56 PM
 
gemiДата: Сряда, 2013-07-24, 4:12 PM | Message # 9
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 23
Награди: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
oziris811,
когато пръво прочетох за проблема ти си помислих, да трябва да стане с условните оператори и съставих условието (тоест ако има код$IMAGE1$ да не показва нищо, ако няма да показва $IMG_URL1$) :

<?if($IMAGE1$)?><?else?><img src="$IMG_URL1$"><?endif?>

но едва когато тествах се сетих, че когато добавиш ръчно $IMAGE1$ в текста на записа той се запазва и отразява в системата заедно с текста и влиза в съдържанието на $MESSAGE$

и затова не може да се избегне дублирането на изображението. ако го беше поставил в шаблона да, би могло да стане, но в тялото на записа заедно с текста не е взъможно нищо да се направи.


www.u4avbg.com
www.goto.ucoz.com
www.selena-travel.com
 
oziris811Дата: Сряда, 2013-07-24, 4:49 PM | Message # 10
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
Кофти работа. Ако знаех в началото като правих сайта, че може да се постави код в шаблона на сайта сега нямаше да говорим.
Както и да е. Четох снощи в руския форум и там казват, че не става с условните оператори. Ще трябва да търся някой скрипт.
Мерси за отговора.


Съобщението е редактирано от oziris811 - Сряда, 2013-07-24, 4:49 PM
 
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » Проблем с бутони
Страница 1 от 11
Търси:

Направете безплатен уеб сайт с oVo