Скрипт за скролиране - Форум
Събота, 2017-04-29, 8:37 PM
Главна Регистрация ЧЗВ (FAQ) Вход
Добе дошли, Гост · RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » Скрипт за скролиране
Скрипт за скролиране
cvetioДата: Вторник, 2014-01-07, 9:55 PM | Message # 1
Майор
Група: Потребители
Съобщения: 89
Награди: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
Здравейте,
Има ли някакъв скрипт за автоматично скролиране до определено място в страница, веднага след влизане в нея?
(Подобно като това в ЧЗВ, само че автоматично?...)


Съобщението е редактирано от cvetio - Вторник, 2014-01-07, 9:56 PM
 
GemДата: Сряда, 2014-01-08, 1:19 PM | Message # 2
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
да има такива скриптове, например по-опростен вариант при зареждане на страницата да те води до определено място (котва "anchor")

<body onload=' location.href="#myanchor" '>
<a id='myanchor' href='#'>anchor text</a>

по-сложните варианти, за да се получи ефекта в модул ЧЗВ с javascirpt, но при всички положения ще трябва ръчно да задаваш всичко. Защо просто не използваш модул ЧЗВ - можеш да смениш дори името на модула ?


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
cvetioДата: Сряда, 2014-01-08, 3:18 PM | Message # 3
Майор
Група: Потребители
Съобщения: 89
Награди: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
Нямам предвид за модул ЧЗВ, а просто дадох пример с него. Иначе на мен ми трябва код за тази страница тук. Искам след влизане да се скролира толкова колкото рекламата да се скрие на горе. По принцип не бих имал нещо против реклама поставена от някой друг в сайта ми, но тази която е с чата е +18 ... Това вече не го одобрявам. Та за това питам...

Добавено (2014-01-08, 3:18 PM)
---------------------------------------------
Открих скрипт който работи. Той скролира до най-долната част на страницата. Ако на някого му е нужен:

<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function moveWin()
{
window.scroll(0,10000);
setTimeout('moveWin();',1000);
}
</script>
</head>
<body onLoad="moveWin();">
<!-- many pictures -->
</body>
</html>

 
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » Скрипт за скролиране
Страница 1 от 11
Търси:

Направете безплатен уеб сайт с oVo