Без изображения в файловия каталог - Форум
Петък, 2017-04-28, 11:08 AM
Главна Регистрация ЧЗВ (FAQ) Вход
Добе дошли, Гост · RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » Без изображения в файловия каталог
Без изображения в файловия каталог
jivakДата: Сряда, 2014-03-26, 5:15 PM | Message # 1
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 27
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
От много време в файловият ми каталог изображенията не излизат някой ще ми обясни ли защо става така и как може да се оправи ? www.tracker.ovo.bg/load
 
oziris811Дата: Събота, 2014-03-29, 0:49 AM | Message # 2
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
Във полета кратко и пълно описание трябва да добавяш кода $ IMAGE 1 $ - това ти е снимката.
А за да става това автоматично в шаблон с пълния запис и коментарите към него и в шаблон Вид на записа трябва да сложиш кода: $IMG_URL1$
като му зададеш височина и широчина и някаква рамка ако искаш.
Нещо такова: <img alt="" src="$IMG_URL1$" style="border-radius: 10px 0pt 0pt 10px; margin-right: 10px;" align="left" height="160" width="200"></a>
 
jivakДата: Събота, 2014-03-29, 6:42 PM | Message # 3
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 27
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Добавих кода $IMG_URL1$ във вид на записа както и в пълния текст и записа към него но нестана нищо.
 
oziris811Дата: Събота, 2014-03-29, 6:52 PM | Message # 4
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
Не може да не стане нищо. Снимай шаблона и точно къде си го добавил. И пусни снимката тук.

ПП - Имаш ли въобще качени снимки в записите си?
 
jivakДата: Неделя, 2014-03-30, 1:55 PM | Message # 5
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 27
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Снимка
 
oziris811Дата: Неделя, 2014-03-30, 4:59 PM | Message # 6
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
Премести кода под кода MESSAGE. Между MESSAGE AND RATING. Току що тествах показва се снимката.
 
jivakДата: Понеделник, 2014-03-31, 3:32 PM | Message # 7
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 27
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
не става :Х Снимка 1
Снимка 2
 
oziris811Дата: Вторник, 2014-04-01, 4:21 PM | Message # 8
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
Ама ти сам си противоречиш или напълно не разбираш. Кода от снимките си го сложил във вид на записа а снимката от сайта ти която показва и на която няма снимки е от самия запис. За да ти се покажат там сложи кода в шаблон стр. с коментарите и записа към него.
И м/у с този код ще ти се покаже само първата качена снимка.
 
GemДата: Вторник, 2014-04-01, 4:39 PM | Message # 9
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
Oziris е прав. При теб няма качени изображения към самия запис, а искаш да се показва изображение от zamunda. това обаче няма как да стане защото снимките на замунда са видими само за логнати потребители. Качи си снимки към твоя запис в твоя сайт и всичко ще стане

Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
jivakДата: Четвъртък, 2014-04-03, 0:23 AM | Message # 10
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 27
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Сега последно какво излиза трябва ли да вкарвам кодове или трябва картинките да ги качвам от моя запис и после в моя сайт ? Защото вече съвсем се обърках : /
 
oziris811Дата: Четвъртък, 2014-04-03, 0:31 AM | Message # 11
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
Какво толкова сложно има не знам. Снимките се качват в сайта си когато добавяш запис.
За да ти се покажат има два начина. Единия е ръчно да поставяш всеки път кода $IMG_URL1$ в описанието на записа където искаш да се показва. Като 1 в кода е първата качена снимка. За да покажеш втора или трета и т.н снимка се променя цифрата $IMG_URL2$ , $IMG_URL3$ . Това е елементарния начин, които всеки трябва да знае. Да не казвам че във формата за добавяне си има инфо за това.

Приемат се само изображения с формати GIF, JPEG, PNG.
Можете да вмъквате изображения във всяко едно място на записа с помощта на специалните кодове $ IMAGE1 $, $ IMAGE2 $, $ IMAGE3 $...
Едно изображение може да бъде подравнено спрямо текста по следния начин: $ IMAGE1-left $.

Вторият начин е автоматично да ти се показват тогава ползваш кода които ти дадох по-горе като поставяш във шаблоните - Вид на записа и записа и коментарите към него.

<img alt="" src="$IMG_URL1$" style="border-radius: 10px 0pt 0pt 10px; margin-right: 10px;" align="left" height="160" width="200"></a>

НЯМА КАК ДА ПОЛЗВАШ ТЕЗИ КОДОВЕ, АКО НЕ СИ КАЧИЛ ПРЕДИ ТОВА СНИМКИТЕ В САЙТА СИ ОТ ОПЦИЯТА ЗА ДОБАВЯНЕ ВЪВ ФОРМАТА ЗА ДОБАВЯНЕ.

Изображения [?] *:
Макс. размер - 2000Kb





Ако случайно тази форма за добавяне на снимки ти липсва във формата за добавяне на записи си я активирай от Настройки на модула в админ панела.
Прикачвания: 1678420.png(5Kb) · 7407051.png(21Kb)


Съобщението е редактирано от oziris811 - Четвъртък, 2014-04-03, 0:42 AM
 
jivakДата: Петък, 2014-04-04, 7:26 PM | Message # 12
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 27
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Мерси за отделеното време вече разбрах как става
 
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » Без изображения в файловия каталог
Страница 1 от 11
Търси:

Направете безплатен уеб сайт с oVo