Снимки в публикациите - Форум
Вторник, 2017-06-27, 8:31 PM
Главна Регистрация ЧЗВ (FAQ) Вход
Добе дошли, Гост · RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » Снимки в публикациите (2 начина на качване)
Снимки в публикациите
Aleks7055Дата: Вторник, 2014-12-30, 12:56 PM | Message # 1
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 5
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Здрвейте smile не можах да намеря отговор и за това добавям нова тема. Забелязах 4е има два начина за качване на изображения в статиите. Единият е чрез визуалния редактор(качвам снимка във файловия мениджър в папка по мой избор), и чрез полето, намиращо се под полето за пълен текст на записа. Каква е разликата ли? Ами разликата е там че по единия начин в информатора ми се показва изображението, а по другия - не.Но да не се отплесвам - къде отива изображението качено чрез полето под визуалните редактори на "Кратко описание" и "Пълен текст на записа"? Не го намирам във файловия мениджър , а при преглед на изображението се вижда в браузъра че е ка4ено на моя сайт ЛИНК
 
oziris811Дата: Четвъртък, 2015-01-08, 10:21 PM | Message # 2
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
Относно втория начин от опцията изображение. Щом качиш снимката се появява това: $IMAGE1$
копираш го и го слагаш във статията си там където искаш да се показва. Ако качиш втора, трета и т.н снимка кода ще се променя: $IMAGE2$ - $IMAGE3$ - $IMAGE4$ и т.н.
Приемат се само изображения с формати GIF, JPEG, PNG.

Можете да вмъквате изображения във всяко едно място на записа с помощта на специалните кодове $IMAGE1$, $IMAGE2$, $IMAGE3$...

Едно изображение може да бъде подравнено спрямо текста по следния начин: $IMAGE1-left$ (текста ще бъде в ляво от снимката) или $IMAGE1-right$ (текста ще бъде в дясно от снимката)

Това е цялата философия. Трябва да се прави ръчно. Разбира се има и скриптове, които да се сложат в самия код на страницата и снимките да се добавят автоматично. Потърси във форума има 1-2 теми за автоматичните скриптове.
 
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » Снимки в публикациите (2 начина на качване)
Страница 1 от 11
Търси:

Направете безплатен уеб сайт с oVo