Как да вкарам java script реклами в сайта? - Форум
Понеделник, 2017-06-26, 11:44 AM
Главна Регистрация ЧЗВ (FAQ) Вход
Добе дошли, Гост · RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » Как да вкарам java script реклами в сайта?
Как да вкарам java script реклами в сайта?
radiozoДата: Вторник, 2012-08-28, 3:33 AM | Message # 1
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 52
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Здравейте, имам питане за това как мога да вкарам реклами с java script код в сайта. Това са кодовете за вграждане на реклами на мрежи като: Google, BG Free Ads, Exchange и други. Сложих в банер ротатора, не ги показва.
Единствено става ако кода се постави в страничните ленти или директно в страницата. На мен ми трябва ако може да се вкарат в банер ротатора или в шаблон на сайта. В шаблоните също не става. Има ли някакъв вариант който да може да покаже кода?


Безплатна реклама | Каталог Фейсбук страници
 
oziris811Дата: Вторник, 2012-08-28, 2:02 PM | Message # 2
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
java script код не е ли вид html код? Ако да то тогава би трябвало да става с ротатора. В опцията Тип на банера избираш "Пълен код". Пробвай така.
 
radiozoДата: Вторник, 2012-08-28, 5:23 PM | Message # 3
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 52
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Пробвал съм с банер ротатора, не ги показва. Пробвах да ги сложа и дирекно в шаблон. И там не ги показва. Поне тези които са java script. Само в станичните ленти се показват. Затова пуснах тука темата иначе съм пробвал всичко. Просто искам някой да ме светне, банер ротатора на какъв принцип работи, за да си го представя. И чисто териотично защо като поставя кода в шаблон не се изобразява. Не ми идва нищо на акъла. Почнах да мисля алтернативи, да ползвам друг банер ротатор или да поставям кодовете във php файлове и да ги вкарам в шаблона чрез тоя php файл. Ама става много сложно и неудобно. Сигурно има начин да си върти ротатора или начин как да се поставят директо в шаблона. По принцип искам да въртя всички банери в едно поле. А не да правя отделни полета за exchange рекламите, и отделни за другите реклами. Имам и графични банери.

Някой ако желае размяна на банери да казва! По-принцип с посещения над 60 унк. на ден. Имам места за 468х60 банери. Чрез ротатора.


Безплатна реклама | Каталог Фейсбук страници
 
oziris811Дата: Вторник, 2012-08-28, 5:30 PM | Message # 4
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
Прати ми на лично два кода, които искаш да поставиш. Ще пробвам при мен дали ще стане с ротатора.
 
radiozoДата: Вторник, 2012-08-28, 5:42 PM | Message # 5
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 52
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Пратих ти два размера. Но това съм го пробвал. Няма смисъл. Не Етаргет кода също е java script. Техния става. Другите не ги показва. Незнам защо. Сега сравнявам да вида каква е разликата между двата кода.

Безплатна реклама | Каталог Фейсбук страници
 
oziris811Дата: Вторник, 2012-08-28, 6:01 PM | Message # 6
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
Не става и при мен. И на етаргет кода сложен във банер ротатора не работи при мен. Явно с тези реклами не става.
Не разбирам обаче защо ти е ротатор точно за този вид реклама след като може да ги сложиш в страничен блок и при всяко презареждане ще се обновяват сами. Самата реклама е самообновяваща се. Ротаторите доколкото схващам са за статични банери. Слагаш 10 и се въртят.
 
radiozoДата: Вторник, 2012-08-28, 8:21 PM | Message # 7
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 52
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Защото искам да въртя и графични и код на едно место. Етаргет стават в ротарора. Даже съм направил няколко с различни цветове, да се въртят за една позиция. С червен, зелен, жълт фон. В ротатора ако си забелязал може да дабавяш реклами: графични, флаш, код, и връзки. Така че трябва да може да се върти всякакъв код! Незнам защо този вид код не го изобразявя!

После може да погледна и във форума на Укоз дали има тема по въпроса! А ротатора е удобен. Много ми харесва. Не ми трябват други варианти, само да разбера как да използвам кодовете.


Безплатна реклама | Каталог Фейсбук страници
 
gemiДата: Сряда, 2012-08-29, 10:56 AM | Message # 8
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 23
Награди: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
здравейте,

За Гугул рекламите мога да потвърдя от опит, че се вкарват в шаблоните без проблем. Относно реклама само с java може би проблемът е че самият банер ротатор генерира java .....предполагам че ако се вкара java скрипта в html ще стане, но трябва да се тества. поствайте проблемния код да се пробвам.


www.u4avbg.com
www.goto.ucoz.com
www.selena-travel.com
 
oziris811Дата: Сряда, 2012-08-29, 12:18 PM | Message # 9
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 415
Награди: 13
Репутация: 8
Статус: Offline
Това е един от кодовете, които ми прати. 468x60

<script type="text/javascript"><!--
user = "3134";
size = "2";
shape = "1";
c = "0";
c_border = "003366";
c_background = "000000";
c_text1 = "ff6600";
c_text2 = "ffffff";
c_text3 = "ff6600";
c_text4 = "ff6600";
c_text5 = "ff6600";
url = "http://ads.bgfree.com/";
//--></script>
<script type="text/javascript" src="http://ads.bgfree.com/show_ads.js"></script>
 
gemiДата: Сряда, 2012-08-29, 1:34 PM | Message # 10
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 23
Награди: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
тествах поставяне на банера тук
във всички глобални блокове (горен, долен контейнер странични блокове) става и по двата начина: 1. директно кода на банера и 2. през банер ротатора.

в шаблоните се показва банера само ако е поставен директно в шаблона: тест вид на записите на новини, поставен през банер ротатора наистина не се вижда

radiozo, в кой шаблон точно искаш да сложиш банерите?


www.u4avbg.com
www.goto.ucoz.com
www.selena-travel.com
 
radiozoДата: Сряда, 2012-08-29, 3:25 PM | Message # 11
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 52
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
В "Страници на сайта", съм сложил две полета банери 468х60. Едно отгоре едно отдолу. Същият код го поставям в банер ротатора, не се изобразява. Излиза празно пространство. А кода на гугъл изписва грешка. Същото се получава и когато дирекно ги поставя в шаблона Страници на сайта. Ако е поставен в страничните контейнери ги показва.

Може би точно защото банер ротатара използва javascript се получава проблем с въртенето на подобни кодове поставени в него.

Както каза gemi може да пробвам кодовете да ги поставям в html файлове и така да ги поставям в ротатора. Или като ги вкарвам чрез iframe. Но това не е решение, защото гугъл не позволяват поставянето в iframe.


Безплатна реклама | Каталог Фейсбук страници
 
gemiДата: Сряда, 2012-08-29, 10:43 PM | Message # 12
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 23
Награди: 0
Репутация: 1
Статус: Offline
прочети внимателно втория ми постинг и виж примерите преди да съм ги махнала ! става и през банер ротатора

в страници на сайта
1 начин : в режим на редакция - html редактор поставяме кода на банер ротатора който вземаме от системата след като сме създали банера (тип пълен код)

кода се взема след като кликнем на името на банера и изглежда така:

<script type="text/javascript" src="http://business.ovo.bg/rtr/1-1"></script>
<script type="text/javascript" src="http://моят сайт. ovo.bg/rtr/код на банера"></script>

страници на сайта
2. начин : редакция на шаблона през КП
поставяме кода на банера директно

в глобалните блокове се действа по същия начин, само в страничните блокове има удобно меню Банери но резултатът е същият.
в шаблоните: не става с кода от банер ротатора но става с кода на самия банер (първоначалния)


www.u4avbg.com
www.goto.ucoz.com
www.selena-travel.com
 
radiozoДата: Вторник, 2012-09-04, 7:59 PM | Message # 13
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 52
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
gemi, сега пробвах и този начин, който казваш и пак не се получи. при теб имаш ли поставен такъв код но не в страница, а в шаблон "страници на сайта"? в самата страница става, но немога да си играя във всяка страница ръчно да добавям кода.

Добавено (2012-08-31, 7:03 PM)
---------------------------------------------
Eто отговор на моя въпрос от форума на Укоз:
3. Is it possible to insert a script into the rotator, e.g. Google ads?
You can’t insert scripts, especially from Google. Their ads are context, so their code must be inserted directly into a page. They index the page and determine key words, and then display ads according to the key words.

Добавено (2012-09-04, 7:59 PM)
---------------------------------------------
Открих най-лесния начин за вкарване на java script кодове за реклами в банер ротатора. Вече вкарах кодовете на 3 рекламни мрежи за размяна на линкове. Тествах ги и работят. Също проверих дали се отчита при тях. Всичко е точно.

Ако на някой му трябва пишете да опиша как става. Лесно е. С айфрейм. Така си запазвам и другите банери от ротатора да се въртят в едно рекламно поле. Точно това исках.


Безплатна реклама | Каталог Фейсбук страници
 
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Общи въпроси » Как да вкарам java script реклами в сайта?
Страница 1 от 11
Търси:

Направете безплатен уеб сайт с oVo