Слайдерр за последно добавени записи. - Форум
Сряда, 2017-07-26, 1:33 PM
Главна Регистрация ЧЗВ (FAQ) Вход
Добе дошли, Гост · RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Персонализиране на дизайни » Слайдерр за последно добавени записи. (Как да поставя такъв слайдер.)
Слайдерр за последно добавени записи.
batango7311Дата: Четвъртък, 2013-02-07, 10:21 AM | Message # 1
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 23
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Моля за помощ. Някой който разбира повече от мен. Проблема е следния: Искам да поставя слайдер който да показва последните качени филми.
Прегледах форума и намерих това което търя, но когато започнах да го правя не стана така както е описано. Сайта ми е http://teranova.ovo.bg/ Това е въпросния слайдер http://help.ovo.bg/load....-1-0-39 Влезнах в демото където е демонстриран слайдера там работи, копирах кода от там и пак нищо не стана.
Това е скрипта за информатора:

<li><a href="$ENTRY_URL$" title="$TITLE$"><img src="$IMG_URL1$" border="0" width="120" height="140"></a></li>

А това е за слайдера: <script type="text/javascript" src="/slayder/csteror.js"></script><table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" class="eBlock"><tbody><tr><td style="padding:3px;"><div class="eTitle" style="text-align:center;">Случайни новини</div>
<div class="eMessage" style="text-align:center;clear:both;padding-top:2px;padding-bottom:2px;"><div class="infiniteCarousel">
<div class="wrapper">
<ul>
<script type="text/javascript" src="http://test-slide-help.ovo.bg/informer/1-1"></script>
</ul> </div> <br>
</div></div></td></tr></tbody></table><br>

<STYLE type="text/css"><!-- .infiniteCarousel
{
position:relative
}

.infiniteCarousel .wrapper
{
width:315px;
overflow:auto;
min-height:10em;
margin:0 40px;
top:0
}

.infiniteCarousel .wrapper ul
{
width:9999px;
list-style-image:none;
list-style-position:outside;
list-style-type:none;
margin:0;
padding:0;
top:0
}

.infiniteCarousel ul li
{
display:block;
float:left;
padding:10px;
height:81px;
width:113px
}

.infiniteCarousel ul li a img
{
display:block
}

.infiniteCarousel .arrow
{
display:block;
height:36px;
width:37px;
background:url(/slayder/arrow.png) no-repeat 0 0;
text-indent:-999px;
cursor:pointer;
top:36px;
position:absolute
}

.infiniteCarousel .forward
{
background-position:0 0;
right:3px
}

.infiniteCarousel .back
{
background-position:0 -72px;
left:5px
}

.infiniteCarousel .forward:hover
{
background-position:0 -36px
}

.infiniteCarousel .back:hover
{
background-position:0 -108px
} --></STYLE>

Моля някой да ми каже къде бъркам, и да ми даде насоки как да го оправя. Предварително благодаря pray


Съобщението е редактирано от batango7311 - Четвъртък, 2013-02-07, 10:27 AM
 
GemДата: Четвъртък, 2013-02-07, 11:58 AM | Message # 2
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
batango7311,

прочети много внимателно инструкциите към слайдера. Освен цитираните по-горе кодове за информера и за кода на самия слайдер трябва да си свалиш скриптовете и да ги качиш на своя сайт.

в края на урока е написано най-важното : да смениш в кода информера - да поставиш линка към твоя информер....


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
batango7311Дата: Четвъртък, 2013-02-07, 12:15 PM | Message # 3
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 23
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Това което го казваш го направих. Свалих файла в него има само това: Папка цвета която е празна, , и това, но него не мога да го отворя. csteror майкрософт не може да го отвори файла е грешен.

Съобщението е редактирано от batango7311 - Четвъртък, 2013-02-07, 12:18 PM
 
GemДата: Четвъртък, 2013-02-07, 12:46 PM | Message # 4
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
да, това са стрелките на слайдера, но по-важен е файлът с java script: csteror.js Не е необходимо да го отваряш, разархивирай и качи на твоя сайт, като първо създадеш папка slayder и сложиш файловете в нея.

Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
batango7311Дата: Четвъртък, 2013-02-07, 1:06 PM | Message # 5
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 23
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Благодая за информацията, но можеш ли да ми обесниш малко по-подробно как се създава папка и къде трябва да я поставя. Аз не съм много в час с тази материя. Сега се опитвам да се уча, но не ми е много лесно. Ако ти се занимава онагледи го като стъпки които трябва да следвам. И ака не е супернахално от моя страна с малко пояснения. pray
 
GemДата: Четвъртък, 2013-02-07, 1:13 PM | Message # 6
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
разбирам, но ако си съвсем начинаеш не се хвърляй на слайдер с информер. поразгледай системата, понаучи основните неща. Папка се създава през файловия мениджър през контролния панел. тук във форума е трудно да се побликува урок, но ще качим уроци за начинаещи в www.help.ovo.bg

Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
batango7311Дата: Четвъртък, 2013-02-07, 2:31 PM | Message # 7
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 23
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Имам познания за фаиловия менъжер с него почти се оправям но никога не съм създавал папка и затова не знам как. Ако искаш да ми обясниш предполагъм, че ще се справя.

Добавено (2013-02-07, 2:31 PM)
---------------------------------------------
Моля те много погледни сайта ми и виж как се получи не е точно това което трябва и наистина нямам представа защо е така. А най-лошото е, че през различните браузери излиза по различен начин.

 
GemДата: Четвъртък, 2013-02-07, 3:09 PM | Message # 8
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
да, справил си се. Е трябва да си пооправиш настройките за да изглежда по-добре.
първо според мен си сложи стрелки, които да стоят по-добре на тъмния ти дизайн
второ коригирай си размера на картинките в информера

успех


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
batango7311Дата: Четвъртък, 2013-02-07, 3:19 PM | Message # 9
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 23
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Защо в различните браузере е по различен начин само в експоъра е както трябва в модзилата и хрома е ужас какво трябва да се направи за да е еднакъв навсякъде
 
GemДата: Четвъртък, 2013-02-07, 4:09 PM | Message # 10
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
не знам къде бъркаш. току що тествах слайдера и изглежда ок под всички браузъри.

ето моя тест:

http://help.ovo.bg/index/test_slayder/0-17

прегледай си настройките на информера : трябва записите да са 1 колона.....мисля, че там си разбутал нещо.....


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
batango7311Дата: Четвъртък, 2013-02-07, 4:33 PM | Message # 11
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 23
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Не съм така е както казваш, ето ги [ Файлов каталог · Записи · Дата на записа D · Записи: 10 · Колони: 1 ] Сега пробвах като махна текста тогава се подреждат, но ги реже отдолу а като сложа натписите в експоъра е нарет, но в модзилата и хрома не е.


Съобщението е редактирано от batango7311 - Четвъртък, 2013-02-07, 5:00 PM
 
GemДата: Четвъртък, 2013-02-07, 5:34 PM | Message # 12
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
сложи си тези коригирани кодове (погледни демото в тестовия слайдер, който ти направих):
информер с добавено име на записа:

<li><a href="$ENTRY_URL$" title="$TITLE$"><img src="$IMG_URL1$" border="0" width="120" height="140"></a><table style="border-collapse:collapse;width:100%;"><tbody><tr><td style="text-align: center;">$TITLE$</td></tr></tbody></table></li>

кода на самия слайдер, стиловете са коригирани за да се вижда и името на записа:

<script type="text/javascript" src="http://test-slide-help.ovo.bg//slayder/csteror.js"></script><table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" class="eBlock"><tbody><tr><td style="padding:3px;"><div class="eTitle" style="text-align:center;">Случайни новини</div>
<div class="eMessage" style="text-align:center;clear:both;padding-top:2px;padding-bottom:2px;"><div class="infiniteCarousel">
<div class="wrapper">
<ul>
<script type="text/javascript" src="http://help.ovo.bg/informer/16"></script>
</ul> </div> <br>
</div></div></td></tr></tbody></table><br>

<STYLE type="text/css"><!-- .infiniteCarousel
{
position:relative
}

.infiniteCarousel .wrapper
{
width:315px;
overflow:auto;
min-height:10em;
margin:0 40px;
top:0
}

.infiniteCarousel .wrapper ul
{
width:9999px;
list-style-image:none;
list-style-position:outside;
list-style-type:none;
margin:0;
padding:0;
top:0
}

.infiniteCarousel ul li
{
display:block;
float:left;
padding:10px;
height:200px;
width:113px
}

.infiniteCarousel ul li a img
{
display:block
}

.infiniteCarousel .arrow
{
display:block;
height:36px;
width:37px;
background:url(http://test-slide-help.ovo.bg//slayder/arrow.png) no-repeat 0 0;
text-indent:-999px;
cursor:pointer;
top:80px;
position:absolute
}

.infiniteCarousel .forward
{
background-position:0 0;
right:3px
}

.infiniteCarousel .back
{
background-position:0 -72px;
left:5px
}

.infiniteCarousel .forward:hover
{
background-position:0 -36px
}

.infiniteCarousel .back:hover
{
background-position:0 -108px
} --></STYLE>


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
batango7311Дата: Четвъртък, 2013-02-07, 5:59 PM | Message # 13
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 23
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Много ти благодаря! Новия скрипт стана точно както го исках. Пак ти благодаря и извинявай за изгубеното ти време. Но все пак научих нещо. Благодаря!
 
GemДата: Четвъртък, 2013-05-23, 10:38 AM | Message # 14
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
batango7311,
java скрипта е качен в help.ovo.bg за да се избегнат бъдещи проблеми ....
кода на информера не е необходимо да го коригираш. коригирай само кода за показване на слайдера.
новият, обновен код е в същата публикация в help.ovo.bg

http://help.ovo.bg/load....-1-0-39


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Персонализиране на дизайни » Слайдерр за последно добавени записи. (Как да поставя такъв слайдер.)
Страница 1 от 11
Търси:

Направете безплатен уеб сайт с oVo