Скриптове - Форум
Вторник, 2017-07-25, 7:32 PM
Главна Регистрация ЧЗВ (FAQ) Вход
Добе дошли, Гост · RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Персонализиране на дизайни » Скриптове (Скрипт за движета се картинка)
Скриптове
batango7311Дата: Събота, 2013-09-07, 3:44 PM | Message # 1
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 23
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Здраеите: Искам да попитам може ли да се създаде скрипт който да накара картинка да се движи халотично в начална страница. А ако има случайно такъв, готов моля да ми го покажете. Предварително благодаря.
 
AtlantisДата: Събота, 2013-09-07, 5:12 PM | Message # 2
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 131
Награди: 6
Репутация: 8
Статус: Offline
Привет
неэнам дали това ще ти свърши работа виш го.
в конкретния случаи ще покаже хаотично падащи есени листа но може да се персониэира и с други картинки

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
<!-- this script got from www.javascriptfreecode.com-Coded by: Krishna Eydat -->
<script language="JavaScript1.2">

//Pre-load your image below!
grphcs=new Array(6)
Image0=new Image();
Image0.src=grphcs[0]="http://javascriptfreecode.com/images/barg.gif";
Image1=new Image();
Image1.src=grphcs[1]="http://javascriptfreecode.com/images/barg.gif"
Image2=new Image();
Image2.src=grphcs[2]="http://javascriptfreecode.com/images/barg.gif"
Image3=new Image();
Image3.src=grphcs[3]="http://javascriptfreecode.com/images/barg.gif"
Image4=new Image();
Image4.src=grphcs[4]="http://javascriptfreecode.com/images/barg.gif"
Image5=new Image();
Image5.src=grphcs[5]="http://javascriptfreecode.com/images/barg.gif"

Amount=8; //Smoothness depends on image file size, the smaller the size the more you can use!
Ypos=new Array();
Xpos=new Array();
Speed=new Array();
Step=new Array();
Cstep=new Array();
ns=(document.layers)?1:0;
ns6=(document.getElementById&&!document.all)?1:0;

if (ns){
for (i = 0; i < Amount; i++){
var P=Math.floor(Math.random()*grphcs.length);
rndPic=grphcs[P];
document.write("<LAYER NAME='sn"+i+"' LEFT=0 TOP=0><img src="+rndPic+"></LAYER>");
}
}
else{
document.write('<div style="position:absolute;top:0px;left:0px"><div style="position:relative">');
for (i = 0; i < Amount; i++){
var P=Math.floor(Math.random()*grphcs.length);
rndPic=grphcs[P];
document.write('<img id="si'+i+'" src="'+rndPic+'" style="position:absolute;top:0px;left:0px">');
}
document.write('</div></div>');
}
WinHeight=(ns||ns6)?window.innerHeight:window.document.body.clientHeight;
WinWidth=(ns||ns6)?window.innerWidth-70:window.document.body.clientWidth;
for (i=0; i < Amount; i++){
Ypos[i] = Math.round(Math.random()*WinHeight);
Xpos[i] = Math.round(Math.random()*WinWidth);
Speed[i]= Math.random()*5+3;
Cstep[i]=0;
Step[i]=Math.random()*0.1+0.05;
}
function fall(){
var WinHeight=(ns||ns6)?window.innerHeight:window.document.body.clientHeight;
var WinWidth=(ns||ns6)?window.innerWidth-70:window.document.body.clientWidth;
var hscrll=(ns||ns6)?window.pageYOffset:document.body.scrollTop;
var wscrll=(ns||ns6)?window.pageXOffset:document.body.scrollLeft;
for (i=0; i < Amount; i++){
sy = Speed[i]*Math.sin(90*Math.PI/180);
sx = Speed[i]*Math.cos(Cstep[i]);
Ypos[i]+=sy;
Xpos[i]+=sx;
if (Ypos[i] > WinHeight){
Ypos[i]=-60;
Xpos[i]=Math.round(Math.random()*WinWidth);
Speed[i]=Math.random()*5+3;
}
if (ns){
document.layers['sn'+i].left=Xpos[i];
document.layers['sn'+i].top=Ypos[i]+hscrll;
}
else if (ns6){
document.getElementById("si"+i).style.left=Math.min(WinWidth,Xpos[i]);
document.getElementById("si"+i).style.top=Ypos[i]+hscrll;
}
else{
eval("document.all.si"+i).style.left=Xpos[i];
eval("document.all.si"+i).style.top=Ypos[i]+hscrll;
}
Cstep[i]+=Step[i];
}
setTimeout('fall()',20);
}

window.onload=fall
//-->
</script>

<font face="Tahoma"><a target="_blank" href="http://www.javascriptfreecode.com/"><span style="font-size: 8pt; text-decoration: none">JavaScript Free Code</span></a></font>

успех cool


http://atlantis.runhosting.com
http://hap.ucoz.com
http://atlantis.ovo.bg
http://fan1atlantis.wordpress.com
 
remixa_mДата: Неделя, 2013-09-08, 2:01 PM | Message # 3
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 292
Награди: 2
Репутация: 4
Статус: Offline
Atlantis, при мене не се получава.
 
GemДата: Неделя, 2013-09-08, 2:37 PM | Message # 4
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
сложи скрипта в шаблон преди таг: </body>

Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
batango7311Дата: Понеделник, 2013-09-09, 4:58 PM | Message # 5
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 23
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Здравейте на всички, при мен се получи идеално от първия път. Стана супер точно каквото го исках. Много благодаря на Atlantis перфектно е pray pray
Разбрах и как да сменя листата с друга картинка, което е много, хубаво дава ми много нови възможности.
Вижте как се получи http://teranova.ovo.bg/
Много благодаря!!!
 
AtlantisДата: Понеделник, 2013-09-09, 6:05 PM | Message # 6
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 131
Награди: 6
Репутация: 8
Статус: Offline
Эдравейте

има въэможнос и эа промяна на броя падащи листа



скороста на падане също може да се промени
колкото числото е по голямо скороста е по малка

Прикачвания: 6605827.jpg(468Kb) · 0809653.jpg(376Kb)


http://atlantis.runhosting.com
http://hap.ucoz.com
http://atlantis.ovo.bg
http://fan1atlantis.wordpress.com
 
batango7311Дата: Вторник, 2013-09-10, 12:46 PM | Message # 7
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 23
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Благодаря за поясненията, ще са много полезни.
Бих искал да попитам имали възможност да се качват и други подобни скриптове, те са много полезни за разчупване на изгледа на сайтовете.
Идват празници и украсата на сайтовете ще стане актуална, а скриптовете които има за това вече са ползвани.
Ако има нещо ново на тази тема ще е супер, поне за мен де аз лично много харесвам такива щуротийки
 
AtlantisДата: Вторник, 2013-09-10, 1:14 PM | Message # 8
Подполковник
Група: Потребители
Съобщения: 131
Награди: 6
Репутация: 8
Статус: Offline
Привет batango7311

Предполагам че е въэможно
Междувпрочем в help.ovo.bg можеш да намериш скриптове и щуротийки
също така до няколко дни в My WebPage също ще се появят интересни неща smile


http://atlantis.runhosting.com
http://hap.ucoz.com
http://atlantis.ovo.bg
http://fan1atlantis.wordpress.com
 
batango7311Дата: Вторник, 2013-09-10, 4:04 PM | Message # 9
Сержант
Група: Потребители
Съобщения: 23
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Благодаря много за ценната информация!!! applause
 
remixa_mДата: Вторник, 2013-09-10, 8:22 PM | Message # 10
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 292
Награди: 2
Репутация: 4
Статус: Offline
Quote (Gem)
сложи скрипта в шаблон преди таг: </body>


Къде по точно трябва да го сложа кода?В глобалните блокове или в конструктор шаблон?
 
GemДата: Вторник, 2013-09-10, 8:49 PM | Message # 11
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
не, нито в глобален блок, нито в конструктор шаблони ( в никакъв случай там)

кодът трябва да се постави в шаблона на тази страница, на която искаш този ефект.
ако искаш да го поставиш на начална страница и тя е индексна влез в режим редакция на страницата и сложи отметката да е с отделен шаблон. След това КП-Дизайн - Шаблони

влез в новосъздадения шаблон на началната страница и постави скрипта преди таг </body> (почти в края на шаблона)

ако си задал някой модул да е начален за уебсайта, намери съответния шаблон на главната страница на съответния модул.


Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
bombonkaДата: Сряда, 2013-09-11, 6:51 PM | Message # 12
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 1
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Аз го вградих директно в шаблона на долната част на уебсайта.
Главна » Персонализиране на дизайна » Редактиране на шаблони



Съобщението е редактирано от bombonka - Четвъртък, 2013-09-12, 12:13 PM
 
GemДата: Сряда, 2013-09-11, 7:30 PM | Message # 13
Запознатa с oVo
Група: Администратори
Съобщения: 522
Награди: 20
Репутация: 17
Статус: Offline
чудесно, но си редактирай размера на картниката и не поствай толкова големи изображения...

Gem Design Studio
best.ovo.bg Най-добрите сайтове в OVO
help.ovo.bg Уроци, шаблони и скриптове за OVO
 
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Персонализиране на дизайни » Скриптове (Скрипт за движета се картинка)
Страница 1 от 11
Търси:

Направете безплатен уеб сайт с oVo