Балони за вашият сайт - Форум
Неделя, 2017-04-30, 6:13 AM
Главна Регистрация ЧЗВ (FAQ) Вход
Добе дошли, Гост · RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Персонализиране на дизайни » Балони за вашият сайт
Балони за вашият сайт
root4rulezДата: Петък, 2013-10-04, 2:57 PM | Message # 1
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 55
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Аз си направих балони на моя сайт
Демо - http://fifa.ovo.bg/
Ако желаете ще споделя кода с вас

Ето и как изглеждат

1. Сайт Новини/Файлов каталог



Профил - Сайт Новини/Файлов каталог



Миничат



За сега съм направил за тези неща

Поздрави


Съобщението е редактирано от root4rulez - Петък, 2013-10-04, 4:12 PM
 
remixa_mДата: Петък, 2013-10-04, 6:25 PM | Message # 2
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 292
Награди: 2
Репутация: 4
Статус: Offline
root4rulez, Ще споделиш ли и с нас как става тази работа?
 
root4rulezДата: Петък, 2013-10-04, 11:05 PM | Message # 3
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 55
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Да започваме

Важно: Аз го слагам във всяка една страница за да регулурам размера на балона от тук width: 450px;

За миничат и usertoolbar Балона трябва да е с width: 200px; докато за сайт новини и файлов каталог ни трябва по-голям балон и трябва да е width: 450px;

1.Във страниците където слагате балони слагате този css

Code
<style>
a.tip:hover {
position: relative
}
a.tip span {/*skriwame balona vyv span tagovete*/
display: none
}
a.tip:hover span {/*pri postavqne na mishkata varhu balona , moje da redaktirate po vash vkus*/
border: #ddd 1px solid;
padding: 5px 20px 5px 5px;
display: block;
z-index: 100;
background: #333;
left: 0px;
margin: 10px;
width: 450px;
position: absolute;
top: 10px;
color:#ccc;
}
</style>


2. Поставяне на Самият балон. Балона се поставя със <span> тагове точно преди затварянето на </a> Като в самият <a> слагаме <a class=''tip''>

Примери:

Миничат намираме кода:

Code

<a href="javascript:void('Apply to')" onclick="parent.window.document.getElementById('mchatMsgF').focus();parent.window.document.getElementById('mchatMsgF').value+='[i]$NAME$[/i], ';return false;"><b>$NAME$</b></a>


И го променяме така:

Code
<a href="javascript:void('Apply to')" onclick="parent.window.document.getElementById('mchatMsgF').focus();parent.window.document.getElementById('mchatMsgF').value+='[i]$NAME$[/i], ';return false;" class="tip"><b>$NAME$</b>
<span><?if($AVATAR_URL$)?><img title="$USERNAME$" border="0" src="$AVATAR_URL$" width="100" height="100"><?else?><img src="/no_avatar.png" border="0" width="100" height="100"><?endif?></span></a>


Mainusertoolbar:

Code
<div align="right"><?if($USERS_ON$)?><?if($USER_LOGGED_IN$)?><!--<s5200>--><!--</s>--> Добре дошъл <img src="http://joomla.ucoz.com/static/20df11ca04b0.png"> <a href="$PERSONAL_PAGE_LINK$" title="Моят профил" class="tip"><b>$USERNAME$</b><span><?if($USER_AVATAR_URL$)?><img align="left" class="userAvatar" title="$USERNAME$" src="$USER_AVATAR_URL$"style="margin-right: 7px; -moz-border-radius: 5px 5px 5px 5px; border: 3px solid rgb(224, 169, 19);" border="0"><?else?><?if($USER_LOGGED_IN$)?><img align="left" class="userAvatar" title="$USERNAME$" src="/no_avatar.png"style="margin-right: 7px; -moz-border-radius: 5px 5px 5px 5px; border: 3px solid rgb(224, 169, 19);" border="0"><?else?><img align="left" class="userAvatar" title="$USERNAME$" src="/no_avatar.png"style="margin-right: 7px; -moz-border-radius: 5px 5px 5px 5px; border: 3px solid rgb(224, 169, 19);" border="0"><?endif?><?endif?><div align="right">Никнейм: $USERNAME$<br>IP:$IP_ADDRESS$<br> $USER_GROUP$<br> Пол: $USER_GENDER$ <br> Регистриран от $USER_REG_DAYS$ дни</div></span></a> • <!--<s3167>-->Група <img src="http://fifa.ovo.bg/button/group.png"><!--</s>--> "<u>$USER_GROUP$</u>"<?else?><!--<s5212>-->Добре дошли<!--</s>--> <b>$USERNAME$</b><?endif?><?endif?><?if($USERS_ON$)?><?if($USER_LOGGED_IN$)?> • <img src="http://fifa.ovo.bg/button/control_panel_access.png" border="0" alt="" /> <a href="$PERSONAL_PAGE_LINK$"><!--<s5214>-->Моят профил<!--</s>--></a><?else?> • <a href="$REGISTER_LINK$"><!--<s3089>-->Регистрация<!--</s>--></a><?endif?><?endif?><?if($USERS_ON$)?><?if($USER_LOGGED_IN$)?> • <a href="$LOGOUT_LINK$"><!--<s5164>--><img src="http://fifa.ovo.bg/button/exit.png" border="0" alt="" />Изход<!--</s>--></a><a href="http://fifa.ovo.bg/news/rss"> <img src="http://fifa.ovo.bg/button/rss.gif" border="0" alt="" /> RSS</a> <?else?> • <a href="$LOGIN_LINK$"><!--<s3087>-->Вход<!--</s>--></a><?endif?><?endif?>


Сайт новини - Вид на записите:

Намираме код:

Code
<a href="$ENTRY_URL$">$TITLE$</a>


И го променяме на:

Code
<a href="$ENTRY_URL$" title="Балони с информация от root4rulez - fifa.ovo.bg" class="tip">$TITLE$<span><img align="left" src="$IMG_URL1$" width="250" height="300"><div align="right">$TITLE$<br>Добавил: $USERNAME$ <br>на $DATE$<br>Рейтинг:$RATING$<br>Прегледи:$READS$ <br><br><hr>Натиснете тук за да<br>прегледате пълната<br>версия на записа</div></span></a>


Файлов каталог- Вид на записите:

Намираме код:

Code
<a href="$ENTRY_URL$">$TITLE$</a>


И го променяме:

Code
<a href="$ENTRY_URL$" title="Балони с информация от root4rulez - fifa.ovo.bg" class="tip">$TITLE$<span><img src="$IMG_URL1$" width="200" height="300" align="left"><div align="right">$TITLE$ $VERSION$<br>Категория: $CATEGORY_NAME$<br>Добавил: $USERNAME$<br>Дата: $WDAY$ $DATE$ $TIME$<br> Брой Преглеждания: $READS$ <br>Брой Изтегляния: $LOADS$<br>Коментари: $COMMENTS_NUM$<br> Рейтинг: $RATING$ <br><?if($RFILE_SIZE$)?>Размер на файла: $RFILE_SIZE$<?endif?><br><?if($FILE_SIZE$)?>Размер на файла: $FILE_SIZE$<?endif?><br><?if($AUTHOR_NAME$)?>Автор: $AUTHOR_NAME$<?endif?><br><?if($AUTHOR_SITE$)?>Сайт на Автора: $AUTHOR_SITE$<?endif?><br><hr>Натиснете тук за да<br>прегледате пълната<br>версия на записа </div></span></a>


Балоните сега са ъпдейтнати да показват снимка и информация:



В общи линии е това , ако имате проблеми и въпроси пишете тук ще се абонирам за темата и ще помагам.

Поздрави


Съобщението е редактирано от root4rulez - Петък, 2013-10-04, 11:39 PM
 
remixa_mДата: Сряда, 2013-10-16, 10:39 AM | Message # 4
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 292
Награди: 2
Репутация: 4
Статус: Offline
root4rulez, В форума как мога да го сложа?
 
root4rulezДата: Сряда, 2013-10-16, 11:16 AM | Message # 5
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 55
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
По същият начин във <а> слагаш <а сlass=tip>$USERNAME$<span>Съдържанието на балона</span></а>
 
remixa_mДата: Сряда, 2013-10-16, 7:20 PM | Message # 6
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 292
Награди: 2
Репутация: 4
Статус: Offline
root4rulez, Нещо не намирам кода в форума.На кой ред се намира по точно?
 
root4rulezДата: Сряда, 2013-10-16, 8:31 PM | Message # 7
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 55
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Вид на записите там където започва профила над аватар - потребтилско име
 
remixa_mДата: Сряда, 2013-10-16, 10:37 PM | Message # 8
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 292
Награди: 2
Репутация: 4
Статус: Offline
root4rulez,

Code
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="postTable">
<tr><td width="23%" class="postTdTop" align="center"><a class="postUser" href="javascript://" rel="nofollow" onClick="emoticon('[b]$USERNAME$[/b],');return false;">$USERNAME$</a></td><td class="postTdTop"><?if($AWARDS_DO_URL$ && $USER_LOGGED_IN$ && $CUR_USER_ID$!=$UID$)?><div style="float:right"><a href="javascript://" rel="nofollow" onclick="new _uWnd('AwD','Връчи награда',380,200,{autosize:1,maxh:300},{url:'/index/55-$UID$-28-forum-$FID$_$TID$_$ID$_16_$TIMESTAMP$'});return false;"><img alt="" src="http://s600.ovo.bg/img/icon/thumbu.png" width="13" border="0" title="Добра публикация"></a> <a href="javascript://" rel="nofollow" onclick="new _uWnd('AwD','Връчи награда',380,200,{autosize:1,maxh:300},{url:'/index/55-$UID$-47-forum-$FID$_$TID$_$ID$_16_$TIMESTAMP$'});return false;"><img alt="" src="http://s600.ovo.bg/img/icon/thumbd.png" width="13" border="0" title="Лоша публикация"></a></div><?endif?>Дата: $WDAY$, $DATE$, $TIME$ | Съобщение # $NUMBER$</td></tr>
<tr><td class="postTdInfo" valign="top">
<?if($AVATAR_URL$)?><img alt="" title="$USERNAME$" class="userAvatar" border="0" src="$AVATAR_URL$"><?endif?><?if($USER_TITLE$)?><div class="postRankName">$USER_TITLE$</div><?else?><div class="postRankName">$USER_RANK_NAME$</div><?endif?>


Това ми е кода в самото начало.Аз ли съм нещо ослепял или...?
 
root4rulezДата: Четвъртък, 2013-10-17, 0:27 AM | Message # 9
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 55
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Балони във форума

Намираме кода

Code
<a class="postUser" href="javascript://" rel="nofollow" onClick="emoticon('[b]$USERNAME$[/b],');return false;">$USERNAME$</a>


и го променяме

Code
<a class="tip" href="javascript://" rel="nofollow" onClick="emoticon('[b]$USERNAME$[/b],');return false;">$USERNAME$<span><b>Ник: $USERNAME$ <br><?if( $USER_FULL_NAME$)?>Име:$USER_FULL_NAME$<?endif?><br><?if($USER_RANK_NAME$)?>Ранг: $USER_RANK_NAME$<?endif?><br><?if($AVATAR_URL$)?><img title="$USERNAME$" class="userAvatar" border="1" src="$AVATAR_URL$" width="150" height="150" align="center"><?else?><img src="/no_avatar.png" border="0" class="userAvatar" align="center" width="150" height="150" ><?endif?>
<br><?if($GROUP_ICON$)?>$GROUP_ICON$<?else?>$USER_RANK_ICON$<?endif?><br><?if($GENDER$)?>Пол: $GENDER$<?endif?><br> <?if($CITY$)?>Град : $CITY$<?endif?><br><?if($REG_DATE$)?>Регистриран : $REG_DATE$<?endif?><br><?if($POSTS$)?>Мнения: $POSTS$<?endif?></b></span></a>




Съобщението е редактирано от root4rulez - Четвъртък, 2013-10-17, 4:41 PM
 
remixa_mДата: Четвъртък, 2013-10-17, 5:29 PM | Message # 10
Генерал-майор
Група: Потребители
Съобщения: 292
Награди: 2
Репутация: 4
Статус: Offline
root4rulez, Виж на снимката на мене какво ми излиза...



Съобщението е редактирано от remixa_m - Четвъртък, 2013-10-17, 5:30 PM
 
root4rulezДата: Четвъртък, 2013-10-17, 5:38 PM | Message # 11
Лейтенант
Група: Потребители
Съобщения: 55
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Еми нормално е дати дава така. Трябва да сложиш стила на балона, но няма кой да чете

Code
<style>
a.tip:hover {
position: relative
}
a.tip span {/*skriwame balona vyv span tagovete*/
display: none
}
a.tip:hover span {/*pri postavqne na mishkata varhu balona , moje da redaktirate po vash vkus*/
border: #ddd 1px solid;
padding: 5px 20px 5px 5px;
display: block;
z-index: 100;
background: #333;
left: 0px;
margin: 10px;
width: 250px;
position: absolute;
top: 10px;
color:#ccc;
}
</style>


Съобщението е редактирано от root4rulez - Четвъртък, 2013-10-17, 5:39 PM
 
Форум » УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКИ » Персонализиране на дизайни » Балони за вашият сайт
Страница 1 от 11
Търси:

Направете безплатен уеб сайт с oVo